Preşedintele american Donald Trump a atacat dur marţi, la ONU, Coreea de Nord, ”un regim vicios”, aeninţând că o va ”distruge în întregime” această ţară în cazul unui atac al Phenianului asupra SUA.

Liderul de la Casa Albă a îndemnat comunitatea internaţională să coopereze la izolarea Coreei de Nord, până când aceasta va înceta comportamentul ostil.

Însă, dacă vor fi nevoite să se apere pe ele sau pe aliaţii lor de ameninţările continue ale Phenianului, Statele Unite ”nu vor avea de ales decât să distrugă în întregime Coreea de Nord”, a ameninţat Trump.

”Este timpul ca Coreea de Nord să înțeleagă că denuclearizarea este singurul său viitor acceptabil”, a avertizat Trump. Liderul de la Casa Albă le-a mulțumit Chinei și Rusiei că s-au alăturat celorlalți membrii ai Consiliului de Securitate al ONU pentru a impune noi sancțiuni economice la adresa regimului de la Phenian.

https://www.facebook.com/CaleaEuropeana/videos/1413649742003425/

”În cadrul Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite au fost votate de două ori, unanim, rezoluții dure împotriva Coreei de Nord și doresc să le mulțumesc Rusiei și Chinei că s-au alăturat votului de a impune sancțiuni, împreună cu ceilalți membri. Vă mulțumesc tuturor celor implicați. Dar trebuie să facem mult mai mult de atât”, a declarat președintele SUA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *