Președintele SUA, Donald Trump, a calificat sâmbătă drept “formidabilă” prima sa întrevedere cu liderul rus Vladimir Putin, pe care a avut-o cu o zi înainte în marja summitului G20, anunță agerpres cu referire la AFP.

Potrivit Washingtonului, Donald Trump a fost în ofensivă față de Vladimir Putin în problema foarte sensibilă privind presupusa ingerință a Moscovei în alegerile prezidențiale din SUA.

La rândul său, Moscova a oferit o altă versiune, afirmând că noul președinte american “a acceptat” infirmările lui Vladimir Putin privind o astfel de ingerință. Cei doi lideri au abordat, de asemenea, alte două probleme importante: situația din Ucraina și cea din Siria.

SUA și Federația Rusă au convenit asupra instaurării unui armistițiu începând de duminică într-o regiune din sud-vestul Siriei.

Prima întâlnire dintre președinții Rusiei și SUA, Vladimir Putin și Donald Trump, s-a încheiat vineri seara la Hamburg, în marja summitului G20, după aproape două ore și jumătate de discuții. Președinții american și rus, care și-au strâns mâna și au afișat chipuri surâzătoare la deschiderea summitului vineri dimineață, și-au început întrevederea printr-un schimb de amabilități. La întâlnirea dintre Putin și Trump au asistat ministrul de externe rus Serghei Lavrov și secretarul de stat american, Rex Tillerson, mai titrează sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *