Marele fotbalist argentinian, Diego Armando Maradona, a murit, la vârsta de 60 de ani. Decesul survine în urma unui stop cardiac, după ce săptămâna trecută a suferit o operație la cap, scrie presa străină.

Diego Armando Maradona e considerat unul din cei mai buni fotbaliști din toate timpurile. Acesta s-a născut la data de 30 octombrie 1960 într-un cartier sărac din Buenos Aires. La vârsta de trei ani a primit o minge în dar de la vărul lui, iar în momentul în care a început să jongleze cu ea, familia sa a rămas fascinată.

Micul Diego a ajuns la vârsta de opt ani sa dea probe la clubul Argentinos Juniors unde antrenorii impresionați de tehnica copilului îl legitimează repede ca să nu-l piardă. Până să debuteze la prima echipă, Maradona încânta spectatorii de la meciurile Argentinos Juniors cu jongleriile sale.

Primul meci la Argentinos Juniors îl are la 15 ani. Patru luni mai târziu își face debutul și în echipa națională de seniori a Argentinei, într-un meci amical, contra Ungariei, scrie ziare.com.

Ajunge la Barcelona, unde în 1983 este primul jucător din echipa calanilor care este aplăudat la scena deschisă de fanii lui Real Madrid într-un El Clasico. Nu stă mult și ajunge un an mai târziu la Napoli unde tot orașul este blocat la sosirea argentinianului.

Acolo, este cel mai bun jucător al turneului și rămâne în istorie pentru golul marcat cu mâna în poarta Angliei. Cariera argentinianului a fost presărată cu numeroase scandaluri din cauza consumului de droguri. În 1994, la Campionatul Mondial din SUA, Diego a fost trimis acasă de FIFA după ce a fost testat pozitiv la antidoping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *