”Knife Skills” regizat de Thomas Lennon a fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun documentar de scurtă durată, scire portalul gustarte.ro.

”Knife Skills” prezintă viaţa a 120 de oameni proaspăt eliberaţi din închisoare care ajung să înveţe tainele bucătăriei de la Chrostowski. Mulţi dintre ei nu au nicio înclinaţie spre acest domeniu. Personajele centrale, sommelierul şi ajutoarele sale chef Gilbert şi chef Gerry îi învaţă pe cursanţi geografie (în special cea a Franţei), limba franceză şi tehnici de lucru în bucătărie pe parcursul a 6 săptămâni. Tot programul durează 6 luni timp în care foştii condamnaţi trec prin toate specializările din bucătărie. Mulţi dintre ei renunţă, alţii încalcă din nou legea şi se întorc după gratii. La sfârşit, termină cursul doar 77, mai scrie sursa citată.

Thomas Lennon este bun prieten cu bucătarul David Waltuck care a condus restaurantul Chantarelle, care acum este închis. În septembrie 2013, Lennon a fost invitatul lui Waltuck la o cină. Aici l-a cunoscut pe Brandon Chrostowski, un personaj cu o istorie fascinantă. Sommelier şi bucătar celebru în SUA, Chrostowski a renunţat la jobul său de la un restaurant de lux pentru a-i învăţa pe condamnaţii din închisori bazele bucătărie astfel încât aceştia să se poată integra apoi mai uşor în viaţa socială. La acea cină, cei doi au vorbit despre planul sommelierului de a deschide un local cu specific franţuzesc în Cleveland, iar angajaţii să fie recrutaţi din rândul celor eliberaţi din închisoare. Aşa i-a venit ideea lui Lennon să realizeze un documentar despre această poveste impresionantă.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *