Filmul documentar CĂLĂRAȘI – UN ȚINUT LA POARTA RAIULUI, în regia lui Dumitru Grosei, produs de SYMBOL MEDIA și ALTERNATIVE CINEMA, a câștigat ”Premiul de excelență” (Outstanding Award) în cadrul festivalului Meihodo International Youth Visual Media Festival 2020. Evenimentul se va desfășura în orașul Fukuoka, Japonia, în perioada 23 – 30 decembrie.


Festivalul Meihodo International Youth Visual Media Festival este un eveniment independent sponsorizat de Meihodo, o corporație japoneză, care își propune să sprijine tinerii artiști vizuali din întreaga lume.
Fondat în 2018, Festivalul anual a fost creat în comun de Meihodo Inc. și Academia de Film din Beijing, ca un mare eveniment de selecție și prezentare a celor mai bune lucrări a tinerilor artiști. Evenimentul este compus din trei părți: expoziția de lucrări tematice, forumul de discuții și ceremonia de evaluare și decernare a premiilor.

Menționăm că fondul total al premiilor festivalului este de aproximativ 55 000 EUR.

În cadrul aceluiași festival au mai fost selectate și alte 2 filme ale regizorului Dumitru Grosei: CADOUL și ECOURI. De asemenea, regizorul are încă 2 elecții recente în cadrul festivalului New Generation Film Festival din Belgrade, Serbia, cu filmele de scurtmetraj ficțiune experimentale ECOURI și DANTE CAFÉ, iar pe parcursul anului 2020 a adunat deja în jur de 50 selecții și 4 premii.

Detalii găsiți aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *