Direcția Națională Anticorupție din România a cerut Parlamentului de la București documente privind activitatea şi achiziţiile făcute de TVR în perioada 2005 – 2015. Procurorii au ridicat acte și de la sediul televiziunii.

Solicitarea procurorilor anticorupție de la București a ajuns la Biroul Permanent al Senatului. Documentul a fost discutat luni, iar senatorii au decis să ofere procurorilor toate documentele pe care aceștia le solicită. DNA a cerut parlamentului copii după toate rapoartele care vizau activitatea TVR, transmite Digi24.

Aleşii spun că vor răspunde cererii anchetatorilor chiar în această săptămână şi vor transmite documentele cerute.

TVR, PRIMA REACȚIE DUPĂ CE DNA A LUAT LA VERIFICAT TELEVIZIUNEA

‘În virtutea transparenţei pe care actuala conducere a TVR doreşte să o promoveze în privinţa activităţii televiziunii publice, informăm atât publicul telespectator, cât şi pe reprezentanţii mass-media că Direcţia Naţională Anticorupţie desfăşoară zilele acestea în TVR o acţiune de verificare. Această acţiune vizează contracte comerciale din ultimii 10 ani. Conducerea TVR asigură tot suportul necesar pentru derularea verificărilor în bune condiţii’, informează Televiziunea publică.

Pierderile istorice ale TVR de zeci de milioane de euro de-a lungul anilor au fost deseori subiect de scandal public. Numai în 2014, TVR a încheiat anul cu o pierdere de 81,5 milioane de lei în condițiile în care  veniturile totale au fost de 544,2 milioane de lei, iar cheltuielile mult mai mari, de 625,8 milioane de lei. Datoriile totale ale Televiziunii Române erau, la sfârşitul anului 2014, de 700 de milioane de lei, dintre care 440 de milioane de lei la bugetul de stat.

Din cauza datorie de circa 15 milioane de euro, pe care TVR  o avea către European Broadcasting Union, s-a ajuns la excluderea României din competiția Eurovision.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *