Are abia 21 de ani, dar are deja  o afacere bine pusă pe roate. Diana Buzu este tânăra din Orhei care a făcut din “frumos” un business. Deși avea în plan să părăsească țara în care s-a născut, ceva a oprit-o. A rămas în Moldova și nu regretă acest fapt. Vezi cum e să reușești să faci ceva, aici, acasă.

 

“Nu mă gândeam nici o secundă în acel moment că eu aș putea face o afacere din asta”

 

M9: Cum ți-a venit ideea unei  afaceri? 

Diana Buzu: Ideea de afacere mi-a venit într-o etapă a vieții nu prea frumoasă. În acel moment mi-am dat seama că trebuie să fac ceva, să nu stau pe loc. Totul a început într-o glumă, voiam să fac ceva, dar nu știam ce. Mi-a venit ideea cu cerceii, am comandat câteva perechi, investiția la început a fost de 500 lei. Am primit comanda, după am plasat-o pe rețele de socializare, ca, ulterior să am comenzi zilnic.  A trecut o perioadă, vânzările mergeau destul de bine. Nu mă gândeam nici o secundă în acel moment că eu aș putea face o afacere din asta.

M9: De ce ai ales să dezvolți o afacere anume cu bijuterii?

Diana Buzu: Deoarece eu ador să port bijuterii, iubesc să accesorizez orice ținută, fie ceas, fie cerceii, eșarfe.

 

“Criticile din jurul meu erau zilnice și moral mă ucideau”

 

M9: Ești abia la început. Ce provocări ai întâmpinat până acum?

Diana Buzu: Cea mai mare provocare, cred că a fost să trec peste criticile din jurul meu. Erau zilnice și moral mă ucideau.

 

“Moldova are viitor, dar noi trebuie să credem în asta”

 

M9: Majoritatea pleacă din țară. Tu ai ales să rămâi și să faci ceva acasă. Ce te-a motivat?

Diana Buzu: Să fiu sinceră am avut și eu așa idei și gânduri să plec, dar ceva m-a oprit. Eu iubesc țara în care trăiesc și sunt de părere că dacă lucrezi suficient de mult, poți trăi foarte bine în Moldova. Cred că Moldova are viitor, dar noi trebuie să credem în asta.

M9: Care sunt pilonii de bază pe care se bazează afacerea ta?

Diana Buzu: Pilonii de baza pe care se bazează afacerea mea sunt de fapt oamenii din spatele acestui brand, care zi de zi mă ajută să creștem și să ajungem la nivelul la care ne dorim.

 

 

“Chiar dacă nișa este aceeași, noi suntem toți diferiți”

 

M9: Avem mulți antreprenori care se ocupă cu așa ceva. Nu ți-a fost teamă?

Diana Buzu: Da, sunt de-acord că concurența este foarte mare, dar nu îmi este frică, din contra, mă motivează sa fac mai mult. Chiar dacă nișa este aceeași, noi suntem toți diferiți.

 

“Fără muncă și disciplină nu poți crește”

 

M9: Cât este muncă și cât este pasiune în ceea ce faci?

Diana Buzu: În ceea ce fac deja nu mai știu cât este muncă și cât pasiune, eu le combin. Fără muncă și disciplină nu poți crește, iar dacă nu există pasiune într-un lucru, nu îl vei putea  face calitativ.

 

“Cred că a venit și rândul meu să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine”

 

M9:  La cine te-ai gândit atunci când ai decis să deschizi un business cu bijuterii?

Diana Buzu: Atunci când mi-am dat seama că aș putea să-mi deschid propria afacere, în primul rând m-am gândit la cel mai important om din viața mea- mama, care din totdeauna a fost plecată peste hotare pentru a-mi oferi mie totul. Acum, cred că a venit și rândul meu să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru mine și să-i demonstrez că munca ei nu a fost în zadar.

Autor: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *