Tânăr cu ambiții și scopuri bine stabilite. Mai multe persoane din viața lui l-au făcut ca el să își schimbe destinul, să devină mai bun și ambițios, chiar dacă, poate nu simţea acel sprijin de care ar avea nevoie un tânăr când abia se formează ca personalitate.

Campion la categoria tineret la bodybuillding. A avut mai multe fracturi la mâini, dar asta nu l-au făcut să renunțe, le-a luat ca pe lecții de viață și a continuat. Vorbim despre Serghei Voevoda, aşa îl cunosc prietenii, dar şi cei care îii admiră cariera.

SERGHEI VOEVODA, campion

Eu nu am avut niciodată dorința ca să mă ocup profesionist, pentru asta este nevoie de bani, de multe investiții. Eu mă ocup cu sportul pentru că îmi place.

Părinții săi nu au fost contra ca el să se ocupe la nivel profesionit, dar el nu a cerut bani, întotdeauna a plătit și s-a descurcat de unul singur. Când a început să se ocupe cu sportul, nu dădea importanță felului în care arăta, ci doar se ocupa, din plăcere.

SERGHEI VOEVODA, campion

Niciodată nu dădeam importanță și nu urmăream cum arată corpul meu, cum părțile corpului mi se transformă, nu dădeam importanță la acest aspect. Eu când am început să mă ocup cu sportul, vedeam că el se schimbă, kilogramele cresc, dar nu dădeam importanță, mă concentram mai mult pe exercițiile pe care le făceam.

Cu timpul însă, corpul lui devenea tot mai bine reliefat, și tot mai plin de mușchi, ceea ce demonstra și kg. pe care le avea. De la niște simple antrenamente de înot, a ajuns să fie Campion la Bodybuilding la categoria tineret, apoi antrenor de sală și tot așa, până numele lui a devenit cunoscut. A avut un accident, dar asta nu l-a făcut să renunțe. O căzătură l-a obligat să nu facă exercițiile cu care era obișnuit, aproximativ o lună de zile.

SERGHEI VOEVODA, campion

De multe ori am pierdut motivația, și asta datorită comportamentului oamenilor de la noi. Atunci când erau diferite evenimente și manifestații de workout eu nu eram invitat, parcă nu existam și toți uitau de mine.

A participat de mai multe ori la Campionatele Moldovei la Bodybuilding, de unde a ieșit campion cu mai multe medalii. 

SERGHEI VOEVODA, campion

Pentru ultima mea participare la Campionatul Moldovei m-am pregătit foarte mult, indiferent că era o zăpadă și un frig infernal, deoarece era luna ianuarie, la fiecare antrenament îmi dădeam sufletul. Timp de trei săptămâni m-am antrenat la Universitatea de Educaţie Fizică. La campionat am avut un accident, mi-am fracturat brațul stâng, iar asta a făcut ca să nu fiu eu câștigătorul, deși eram convins că am să reușesc, pentru că am muncit foarte mult. Poate asta a fost și greșeala mea, mereu când mă duceam la competiții eram convins că voi câștiga și că medaliile vor fi ale mele, dar nu am reunțat până nu am reușit. Am învățat ca din fiecare lucru care mi se întâmplă să iau ca pe o lecție, și tot ce e mai bun.

Din tot ceea ce i s-a întâmplat a luat doar ceea ce a fost mai bun, nu a cedat indiferent de situații, indiferent de oameni, a luptat, a câștigat și a reușit.

AUTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *