Hulită de popor, dar iubită de bărbații din jur! Așa o putem descrie pe Elena Ceaușescu, care luna trecută ar fi împlinit 103 de ani. În tinerețe, i-a plăcut viața, iar cei care i-au stat aproape au povestit de-a lungul timpului despre desfrăurile sale și au dat în vileag lunga listă cu amanți, titrează libertatea.ro.

Marea iubire a Elenei Ceaușescu, Tudor Zamfir

Așa s-a aflat că marea iubire a femeii nu a fost Nicolae Ceaușescu, ci Tudor Zamfir, tatăl celebrului naist Gheorghe Zamfir. Acesta a fost primul său iubit pe care l-a cunoscut în satul natal, la Petreşti. Relaţia dintre cei doi a fost de scurtă durată, pentru că bărbatul a plecat la Bucureşti, unde s-a angajat chelner. Elena a venit după el, dar Tudor nu a mai dorit-o.

foto: libertatea.ro

A avut o relație cu fratele lui Nicolae Ceauşescu

Înainte să ajungă la viitorul președinte de stat, Leana a ajuns în patul lui Marin Ceauşescu, cel care avea să-i devină cumnat. Povestea lor s-a terminat rapid, odată cu plecarea lui în armată.

foto: libertatea.ro

Povestea de dragoste cu medicul Schechter

În anul 1939, în perioada cât viitorul dictator era la închisoare, Elena şi-a făcut de cap cu un  soldat neamţ, după care a trecut la doctorul Abraham Schechter. Cu el a aavut se pare cea mai lungă și intensă aventură. Bărbatul a fost timp de 17 ani medicul personal al familiei Ceauşescu.

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scena a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa”, a povestit fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a 5 a Securităţii, în cartea „După 14 ani – Sosia lui Nicolae Ceauşescu se destăinuie”.

Inevitabil, medicul a intrat şi în atenţia Securităţii, mai ales după ce Nicolae Ceauşescu a ajuns la vârful Partidului Comunist.

Abraham Schechter a murit în condiţii suspecte în anul 1973. Varianta oficială este că s-a aruncat de la etajul cinci al Spitalului de Urgenţă Floreasca, dar există suspiciuni că medicul ar fi fost ucis. Despre Schechter au afirmaţii că ar fi fost şi agent al serviciului de informaţii din Israel, Mosad.

Unchiul lui Ion Iliescu și fizicianul Ioan Ursu

Pe lista amanţilor Elenei Ceauşescu s-a aflat şi Eftimie Iliescu, ilegalist comunist şi unchiul lui Ion Iliescu, dar iubirea dintre cei doi nu ar fi rezistat mult.

Potrivit unui aghiotant al lui Nicolae Ceauşescu, Elena s-a iubit şi cu un fizician, Ioan Ursu, care era coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste.

foto: libertatea.ro

Ioan Ursu era mâna dreaptă a Elenei Ceauşescu în domeniul cercetărilor ştiinţifice „savante”, ea fiind numită de altfel și Doctor Honoris Causa.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *