Acțiunile coordonate de marți ale instituțiilor statului în privința deputaților Partidului Politic ȘOR nu este altceva decât o „inchiziție politică” și atac direct la adresa fracțiunii parlamentare și a întregii formațiuni, a comentat joi deputatul Denis Ulanov. El a prezentat mai multe dovezi privind ilegalitatea și abuzurile comise de guvernare împotriva deputatelor Marina Tauber și Reghina Apostolova, dar și a altor membri ai Partidului Politic ȘOR, se arată într-un comunicat de presă remis presei.

Denis Ulanov a amintit că procurorul interimar a cerut ridicarea imunității celor două deputate la comanda directă a președintelui Igor Dodon, care a răsunat de la tribuna centrală a Parlamentului.  „Este vorba de inchiziție politică, o tentativă de a paraliza activitatea partidului. Imediat ce Partidul ȘOR și-a înregistrat candidații în raionul Orhei, a urmat ridicarea imunității și reținerea Marinei Tauber și Reghina Apostolova”. În aceste condiții, Denis Ulanov a arătat că cele două deputate trebuie considerate ca deținute politice.

El a povestit și abuzurile organelor de forță la reținerea celor două deputate. Denis Ulanov a precizat că după ce au plecat în semn de protest din Parlament, s-au îndreptat spre Orhei, unde aveau programată o întâlnire electorale. Automobilul lui Denis Ulanov în care se aflau și Marina Tauber și Reghina Apostolova a fost oprit ilegal de poliție.

Ulterior, forțele de ordine au aplicat măsuri disproporționate la reținerea Marinei Tauber și Reghinei Apostolova. „Au venit două cortegii ale poliției. Au blocat deplasarea automobilelor noastre. Au început să ne urmărească. Rezultatul acestei „operațiuni speciale” a fost blocarea unui traseu național, forțele speciale înarmate cu automate, procurori, ofițeri operativi, reținerea a doi criminali periculoși – deputații Partidului ȘOR care reprezintă pericol pentru stat… ”, a luat în derâdere Denis Ulanov acțiunile autorităților pentru reținerea a două femei.

El a precizat că „scopul este să distrugă Partidul Șor ca partid, fracțiune și concurent electoral”, dar a dat asigurări că „vom continua lupta pentru deputatul nostru”.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *