Democrații au înaintat astăzi în cadrul şedinţei Parlamentului o moţiune simplă împotriva ministrei Finanţelor, Nataliei Gavriliţă.

Deputatul PD, Vladimir Cebotari susține că temeiul moţiunii sunt noile măsuri fiscale, anunţate zilele trecute de Ministerul Finanţelor.

VLADIMIR CEBOTARI, deputat PDM

În mai puţin de două luni, acest minister s-a arătat absolut ineficient. A preluat administrarea cu toate facturile plătite şi 3 miliarde în cont, dar în două luni de zile a fost incapabil să plătească salariile şi să realizeze proiectele în care e angajată Republica Moldova. Nu au găsit alte soluţii decât să bage mâna în buzunarul cetăţenilor. Au spus că anulează tichetele de masă, dar de acest proiect beneficiază 150.000 de cetăţeni. Am auzit – pentru că nu am văzut – despre intenţia de a majora cu 20% taxele pentru HoReCa. A apărut peste noapte, nu a fost consultată cu nimeni. Am văzut reacţia mediului de afaceri, a cetăţenilor, şi mulţi oameni vor rămâne în stradă.

radionunta.com amintește că, ministerul Finanţelor a anunţat un şir de majorări de taxe, printre care anularea scutirii personale pentru moldovenii cu venituri mai mari de 20.000 de lei şi majorarea taxelor în sectorul HoReCa.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *