Arta “povestirii” vinului este una dintre cele mai grele de realizat, chiar dacă la prima vedere ţi-ar părea că este simplu.

Un vin de calitate poate fi povestiti şi interpretat în mii şi zeci de mii de cuvinte, simbolisme, lexeme sau nunaţe verbale sau non-verbale. Pentru asta trebuie să cunoşti magia prin care licoarea lui Bachus se tranformă în pasiune şi chiar dragoste.

Experta în enogastronomie, Marinela Ardeleanu, ne învaţă astăzi cum să “interpretăm” vinul ca succesul să fie şi de partea noastră, a jurnaliştilor, şi de partea… vinului. Urmăriţi câteva “trucuri” care merită a fi luate în calcul:

Programul “Degustă. Descrie. DeVino.” este desfășurat de Oficiul Național al Viei și Vinului, cu susținerea Proiectului de Competitivitate din Moldova finanțat de USAID și Guvernul Suediei și care are ca scop primordial formarea și educare reprezentanților mass-media pentru asigurarea unei vizibilități și a unei imagini corecte despre brandul vinicol de țară “Vinul Moldovei. O legendă vie.”

Mâine, 16 august, Marinela Ardeleanu ne învaţă cum să DEGUSTĂM corect vinul şi să scriem despre el. Fiţi cu ochii pe radionunta.com.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *