Cele mai multe infracțiuni se produc în perioada adolescenței. Cel puțin asta arată datele statistice prezentate de Daniela Buzatu, șefa secției Prevenire, Direcția Generală Securitatea Publică, Inspectoratul General al Poliției în cadrul emisiunii “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”

DANIELA BUZATU, șefă, secția Prevenire, Direcția Generală Securitatea Publică, Inspectoratul General al Poliției, comisar

Încercăm să desfășurăm activități de informare atât cu copiii, cât și cu părinții acestora. Rolul părintelui este esențial. Copiii nu se nasc infractori, ei, de fapt, devin infractori, fie din neglijența părinților, fie sunt victime ale diferitor circumstanțe. Din păcate, în Republica Moldova nu este o școală a părinților. Părinții nu sunt pregătiți pentru anumite provocări din partea copiilor sau adolescenților. Datele statistice arată că cele mai multe infracțiuni se săvârșesc în perioada adolescenței.

Daniele Buzatu a opinat că ar fi bine ca părinții să frecventeze diverse cursuri parentale. Astfel, reprezentanții Inspectoratului General de Poliției desfășoară asemenea cursuri în primele luni ale toamnei. Părinții sunt informați la riscurile la care ar putea fi supuși copiii, dar sunt oferite și soluțiile pentru a trece cu brio acestor teste.

Alte detalii găsiți în emisiunea “Între DA și NU” de la postul de radio “Eco FM”.

AUTOR: Liviu Damian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *