Etapa de audiții live va fi organizată la 1 februarie 2020, cu difuzare la TV Moldova 2. 36 piese vor fi audiate de juriu.

Comitetul Organizatoric al concursului Eurovision 2020 a fost sezisat despre încălcarea articolului regulamentului ce ține de interdicția interpretării publice a piesei de concurs până la data de 1 septembrie 2019. Astfel, au fost prezentate dovezi de interpretare a piesei ”Adio” de către Formația Che-MD pe data de 18.05.19.  Imaginile video cu interpretarea au fost publicate pe canalul oficial de youtube al formației pe 26.05.19. Din motivul nerespectării regulamentului, Comitetul de Organizare a votat suspendarea formației din concursul de selecție.

Demersul interpretei Pelageya Stefolgo cu solicitarea de a fi luată în considerare aplicarea electronică făcută regulamentar la data de 14 ianuarie, și care din motive tehnice, la acel moment, fusese livrată la eurovision@trm.md doar parțial – a fost satisfăcută. Astfel numărul de concurenți care sunt așteptați la etapa de audiții live este de 35. Ei vor prezenta 36 piese în ordinea inversă a listei de înregistrare în concurs. Toată informația actuală despre concurs poate fi accesată la www.eurovision.md.

Membrii Comitetului de organizare au mai decis că audițiile LIVE ale pieselor înscrise în selecția națională a concursului Eurovision 2020 se vor desfășura la 1 februarie, ora 15.00, în studioul 2 al Televiziunii Naționale, cu emisie în direct pe TV Moldova 2. Un juriu format din profesioniști va evalua prestația vocală a concurenților.

La această etapă nu sunt solicitate elementele de show sau vestimentația scenică, criteriile de apreciere fiind: linia melodică, originalitatea piesei, prestația vocală, dar și interpretarea propriu-zisă. Fiecărui participant i se va oferi timp pentru ajustările sonore necesare.

Cea de-a 65-a ediție a concursului va avea loc în Rotterdam și va fi constituită din două semifinale, organizate pe 12 și 14 mai, și finala care va avea loc în data de 16 mai 2020. Competiția muzicală, tradițional, va fi transmisă în direct de Moldova 1 și on-line pe www.trm.md.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *