După ce a strălucit, ani buni, pe micile ecrane și venea în fiecare seară să ne aducă cele mai importante evenimente ale zilei, azi, Stela Bodiu s-a retras din TV și s-a dedicat, în exclusivitate unui mic business. Vedeta de televiziune împreună cu soțul ei au pus pe picioare un magazin ce importă în Moldova din Italia unele dintre cele mai bune și de succes branduri de încălțăminte pentru copii. În continuare vă propunem să aflăm împreună cum a luat naștere afacerea și care este succesul acesteia.

M9: De unde a venit ideea de a pune pe picioare afacerea „Top Top Bambini”?

Stela Bodiu: Ideea magazinului a apărut atunci când fetița mea a avut nevoie de încălțăminte pentru sezonul rece și nu am găsit în Chișinău nimic pe plac. În cadrul mai multor vizite în Italia, am văzut că părinții de acolo aleg pentru copiii lor confortul în detrimentul aspectului, dar și acesta din urmă are un cuvânt important de spus în alegerile finale. Am găsit în Italia o gamă largă de încălțăminte confortabilă, modele e care picii să le poată purta cu plăcere o zi întreagă fără să sufere. Astfel, împreună cu soțul, am decis să punem bazele unei afaceri și anume „Top Top Bambini” – magazin care importă în Moldova din Italia cele mai bune branduri de încălțăminte pentru copii.

M9: De ce anume ai optat pentru varianta magazin online, dar nu pentru un magazin tradiţional?

Stela Bodiu: Un magazin online poate susține foarte bine activitatea unui magazin fizic sau îl poate înlocui. De regulă, se dovedește a fi foarte avantajos mai ales pentru antreprenorii aflați la început de drum. Așa a pornit și istoria Top Top Bambini. Magazinul online ne-a permis să ne promovăm afacerea exact acelor oameni la care ne-am propus să ajungă mesajul nostru.  Însă, așa cum încălțămintea, în special cea pentru copii, este un produs care trebuie văzut, analizat și mai ales probat, am decis, ulterior, să deschidem un magazine tradițional. Aici, părinții împreună cu ai lor copii pot să vină și să își facă o idee cât mai reală asupra calității încălțărilor pe care le oferim. Iată de ce acum încercăm să fim activ atât în mediul online, cât și în cel offline.

M9: Cât de dificil sau uşor a fost să porneşti pe drumul business-ului?

Stela Bodiu: Antreprenoriatul pare o opțiune tentantă pentru o mare parte dintre noi, mai ales după mulți ani petrecuți în calitate de angajat în diverse instituții fie de stat sau private. Pe cât de ușor pare să-ți transformi unele idei în afacere, pe atât de greu este de pus de practică. Dar nu și imposibil. Începuturile sunt ca întotdeauna, pline de entuziasm, dar și de provocări. Cred că este perioada cea mai efervescentă a unui business și care pune cele mai multe dificultăți. A durat trei luni până la prima comandă, când începusem să avem îndoieli și eram pe punctul de a regândi totul. Însă, am fost consultați de o echipă de profesioniști cu care am elaborat planul de afaceri și de la care am obținut instrumente practice și soluții cu aplicabilitate imediată. Acestea împreună cu multă muncă și perseverență ne-au oferit un rezultat garantat.

M9: Care este deschiderea clienţilor pentru produsele voastre? Cât de apreciate sunt ele? Şi dacă aveţi deja nişte feed-back-uri?

Stela Bodiu: Calitatea încălțămintei copilului este lucrul cel mai important de care țin cont părinții. Cât de mult nu ar varia tendințele modei sau cât de tare nu ar face din ochi anumite modele de încălțăminte, părinții sunt conștienți că acestea au menirea, în primul rând, să fie comode, iar apoi frumoase. Iată de ce, noi, cei de la Top Top Bambini am selectat unii dintre cei mai buni producători italieni. Cei mai bine cotați artizani europeni, cercetarea de calitate, pasiunea pentru muncă, cultura italiană, toate se regăsesc în produsele noastre. În afară de pielea de calitate și aspectul deosebit, punctul forte al producătorilor italiani cu care colaborăm este construcția foarte trainică și confortul de care se bucură piciorul. Cel mai bun feed-back pentru noi este atunci când la fiecare sezon părinții revin la Top Top Bambini pentru a achiziționa încălțări noi copilașilor. Mai mult, ei s-au convins că prin produsele noastre, le oferim posibilitatea copiilor să înceapă să facă primii pași într-un mod sănătos, permițând dezvoltarea naturală a piciorului de la primii ani până la adolescență. 

M9: Cum e să ţii piept concurenţei?

Stela Bodiu: În Republica Moldova nu mai există branduri care să ofere copiilor încălțăminte lucrată manual în Italia, iar prin asta, Top Top Bambini este unic. Sigur, magazine de nișă sunt multe, dar concurența într-o piață nu este o piedică, mai mult le analizăm strategiile și suntem atenți să nu facem aceleași greșeli pe care ei le fac. Noi depunem tot efortul ca să fim cea mai bună alternativă pentru clienții noștri, iar ei la rândul lor să aibă încredere în noi și produsele pe care le oferim. Însă, concentrându-te pe concurența ta 24 din 24, te face să te simți ciudat. Avem o gândire limpede pentru a excela, suntem optimiști și axați pe creștere. Garanția calității este pe primul loc pentru noi. Arta încălțămintei face parte din stilul de viață italian, mai ales că ei sunt numărul unul în lume în fabricarea de încălțăminte, oscilând între tradiție și inovație. Cred că economisești bani plătind pentru un produs de calitate în loc să cumperi mai multe perechi de o calitate dubioasă.

M9: Acum că ai şi propria afacere, cum reuşeşti să o administrezi şi în acelaşi timp să faci şi televiziune – lucru, care, la fel, te solicită?

Stela Bodiu: Inițial, am reușit să le combin perfect. Se știe că a lucra în televiziune nu înseamnă doar un job, dar e un stil de viată, iar propia afacere este ceea ce te motivează, iar îmbinarea ambelor îmi aducea o mare plăcere și împlinire. Însă, în această perioadă, multora dintre noi pandemia le-a schimbat meseria. Și mie mi s-a întâmplat același lucru. Am simțit nevoia de a mă implica mai mult în afacerea pe care o dezvolt împreună cu soțul.

M9: După ce început să „guşti” din bucata de business, ce îţi este mai aproape afacerea sau televiziunea?

Stela Bodiu: Mă uit în urmă și când văd cum am crescut de mai bine de doi ani de când am lansat acest proiect de suflet, nu îmi vine să cred. Nu mi-aș fi imaginat niciodată că voi face asta și că ne va da atât de multă satisfacție.  E incredibil cum viața te surprinde de fiecare dată! Dacă cineva mi-ar fi spus că o voi lua pe un astfel de drum, nu aș fi crezut niciodată! Cel mai important este însă că înțelegi că oricând o poți lua de la capăt pentru că știi că ai puterea să faci orice și îți dai voie să mergi pe drumuri noi! Și nu, nu e ușor, dar când vreodată lucrurile prețioase s-au găsit ușor?

M9: Ce proiecte de viitor ai pentru „Top Top Bambini”?

Stela Bodiu: Prioritățile pentru consolidarea afacerii sunt extinderea portofoliului de branduri și a lanțului de magazine, pentru a ne asigura o cât mai bună acoperire a pieței.

AUTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *