Joacă Mafia și se implică în dezvoltarea comunității din care provin, este povestea a doi tineri din Anenii Noi, Republica Moldova. Artiom Covalenco și Maxim Morari au creat un club de jocuri de socitate în cadrul Centrului de Tineret din localitatea lor, și, totodată, au invitat oamenii la o cauză nobilă – să ajute cu cele necesare un azil pentru câini.

Iar cum se știe, fiecare poveste începe de undeva sau de la cineva…

Plictisindu-mă vineri seara acasă , am gândit că nu sunt unicul tânăr cu așa necaz . Astfel, mi-a venit ideea de a crea un club în care tinerii se pot aduna pentru a petrece vesel și cu folos timpul, dezvoltând nivelul său social prin comunicare cu alți tineri. Însă nu aș fi reușit de unul singur… prietenul meu s-a oferit să-mi fie coleg de “breaslă”. Împreună am dat start clubului și împreună îl ghidăm.

Prin jocul ,,Mafia” dezvoltăm atenția , gândirea și analiza  critică . Oferim drept de-ași exprima opinia fiecărui participant . Timp de un an , în fiecare vineri la ora 17:00 , ne adunăm în incinta centrului de tineret. Suntem deschiși spre colaborare cu alte asociații și organizații”, ne povestește Artiom Covalenco.

Tinerii joacă Mafia, iar oamenii de diferite vârste contribuie la această cauză nobilă…

Am făcut parteneriat cu asociația Viridis , ne-au propus să facem o serie de 5 jocuri , la care colectam bani pentru procurarea produselor alimentare, care ulterior au fost donate azilului de câini. Noi promovăm jocurile prin mass media, donațiile vin de la oameni care nici habar nu au de acest joc. Avem instalată la Centrul de Tineret o boxă unde se colectează bani”, mai spune Artiom.

Iar mesajul protagonistului nostru pentru oamenii Moldovei este…

„Un act de caritate e sămânța frumosului ce va rodi în continuare prin societatea contemporană. Adunând câte puțin de la fiecare, putem ajuta pe cei care într-adevăr au nevoie de ajutorul nostru. O faptă bună mereu vine de la conștiința trează.”

AUTOR: Adriana Negru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *