Poliţia sunt la datorie chiar şi de ziua Chişinăului, în scopul bunei desfăşurări a evenimentelor cultural-artistice care au loc în centrul capitalei, dedicate Hramulului Chișinăului și pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului, a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

Polițiștii au ca prioritate prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi intervenția rapidă atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

 În acest contex, Poliția recomandă tuturor partițipanților la sărbătoare:

respectați  legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale polițiștilor;

nu opriți ori staţionați  decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locurile unde se vor desfășura evenimentele cultural-artistice;

respectați  semnalele inspectorilor de patrulare care dirijează traficul pentru asigurarea fluenţei;

șoferii sunt îndemnați să dea dovadă de un comportament adecvat în trafic, să nu depășească limita de viteză, să evite situațiile de conflict, să nu urce  la volan dacă au consumat băuturi alcoolice, să nu-și lase automobilele fără supraveghere și  obiectele  de preț la vedere;

supravegheați  copiii în permanență pentru a evita orice risc (dispariții, accidente de circulație, etc.).

De asemenea, este interzisă deţinerea de arme, explozive, de orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Menționăm că, începând cu duminică, 13 octombrie, ora 22:00 și până pe 15 octombrie, ora 06:00, va fi sistată circulația transportului pe strada Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Izmail și Mihai Viteazu, iar transportul public va fi redirecționat pe străzile adiacente.

În caz de urgență să vă adresați cu încredere celui mai apropiat polițist sau echipaj de patrulare sau să apelați la numărul unic de urgență 112.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *