Automatizarea – o soluție pentru creșterea veniturilor
Imaginează-ți că ai multe lucruri de realizat într-o singură zi, dar ți-o petreci pe drumuri în calitate de pieton. Dacă ai, în schimb, un automobil la îndemână, acest proces va deveni mult mai rapid și mai eficient. Exact așa stau lucrurile și când ești pus în situația de a dezvolta un brand.
În 2020 e timpul să uiți de Excel
Sarcinile repetitive și încărcate le fură mult timp angajaților și îi ține departe de rezolvarea problemelor mai importante și mai creative, centrate pe client. Iar managerii de vânzări pierd adesea cam 7 din 8 ore de muncă pe chestii mai puțin eficiente (răspund la mesaje, verifică email-urile, confirmă și procesează comenzile), în loc să-l centralizeze pe vânzări propriu-zis. Pentru îmbunătățirea procesului de muncă, a eficienței și a randamentului – procesele de rutină trebuie automatizate. Așa vor crește și vânzările, și rezultatele companiei. Or, nu acesta este, de fapt, scopul fiecărui antreprenor?
Avantaje ale automatizării pentru branduri:
- sporește eficiența echipei de vânzări și marketing;
- economisește timp în sarcinile administrative;
- livrează mesaje cu conținut adaptat pentru publicul potrivit;
- încheie tranzacțiile mai rapid;
- construiește o pâlnie de marketing care oferă claritate;
- limitează implicarea resurselor umane.
Marketing-ul corect și automatizat te va salva
Marketingul a evoluat semnificativ de-a lungul anilor și a devenit mai complex. Tacticile și strategiile de marketing online, adaptate anume pentru site-ul tău, îți pot aduce milioane, dar numai dacă: se folosesc instrumente testate, se ține cont de unicitatea afacerii tale, precum și de scopurile tale specifice. Automatizarea site-ului poate deschide mai multe oportunități noi pentru afacerea sau activitatea ta.
Așadar, fă loc în viața ta unei noi formule:
Brandul/produsul + strategia puternică de marketing online + optimizarea SEO + inteligență artificială (CRM și automatizare) = clienți pe bandă rulantă
Ce riști dacă nu automatizezi?
Automatizarea va avea un impact profund asupra viitorului muncii și al societății, iar pe piața noastră se va resimți tot mai mult în 2020 această transformare. Inteligența artificială preia din ce în ce mai multe sarcini, și ea (spre deosebire de oameni) nu obosește niciodată. Iată de ce – concurenții tăi vor face vânzări la greu, adică vor merge cu mașina prin oraș, iar tu… încă vei fi pieton.
Ce este marketing-ul automatizat?
Strategiile de marketing clasic nu mai funcționează într-o eră digitală. Serviciile de marketing online sunt un nou tip de promovare, care aduce vânzări celor care s-au putut adapta rapid. Marketing-ul digital include, așadar, orice formă de promovare care implică dispozitive electronice și care poate fi automatizat, folosind inteligența web artificială. Cu doar câțiva ani în urmă, companiile cheltuiau milioane de dolari pentru panouri și reclame la TV. Astăzi, principalii doi piloni ai marketing-ului digital sunt automatizările și inteligența artificială.
Prin folosirea algoritmilor avansați de marketing digital, tehnicile de promovare a site-ului în motoarele de căutare se “mulează” după acțiunile întreprinse de utilizatori. De exemplu, ei primesc mesaje cu o ofertă despre ”cele mai mici prețuri la rochie de mireasă” exact atunci când au făcut o căutare online pe această temă. Poate ai deja o experiență similară, când cauți pe Facebook un salon de frumusețe în localitatea ta și, mai apoi, ești bombardat cu informații despre frumusețe și modă. Ei bine, acest proces face parte din automatizare.
Ce include marketingul automatizat?
Construirea unei pâlnii de vânzări, conform parcursului omului pe site-ul tău, mai exact servirea mesajului potrivit în momentul potrivit.
Ce categorii de lucrări sunt incluse într-o pâlnie automatizată?
- SEO – optimizarea site-ului în etapa inițială, pentru a atrage oamenii potriviți, dar și pentru a avea o platformă web calitativă și recunoscută pe piață
Aceasta include: optimizarea pentru căutări vocale (în care se optimizează într-un limbaj uman, comun, normal), optimizarea link-urilor interne, imaginilor și textelor cu cuvinte cheie, îmbunătățirea arhitecturii website-ului, optimizarea vitezei de încărcare a paginii, corectarea erorilor de pe site, optimizarea externă: publicarea știrilor publicitare pe site-uri relevante, bannere, obținerea unor link-uri puternice spre site etc. Acest tip de marketing îți asigură un flux continuu și gratuit de trafic calificat, provenit din motoarele de căutare, precum Google.
- E-mail marketing
Sarcinile care pot fi automatizate includ: trimiterea de e-mailuri direcționate, newslettere, inclusiv cu date despre produse; e-mail-urile tranzacționale, bazate pe comportamentul utilizatorilor etc. De exemplu: e-mail-urile expediate clientului de ziua de naștere (cu vouchere, reduceri) sunt cele mai simple de automatizat. Desigur, automatizarea în e-mail marketing este un proces destul de elaborat, ce presupune muncă de creație și multă logică, dar care poate fi simplificat datorită instrumentelor ce îți stau la îndemână. Aplicată corect, automatizarea doar în acest segment mic îți poate aduce rezultate uimitoare.
- Personalizare web
Analiza comportamentului vizitatorilor, activarea locației utilizatorului pentru condiționări geografice, urmărirea intenției de a ieși de pe pagină – sunt doar câteva elemente care pot fi urmărite pe online. Intenția de a părăsi site-ul poate fi combătută cu mesaje dedicate, ce conving vizitatorul să rămână: un voucher de reducere, oferirea transportului gratuit sau o abonare la newsletter – pot fi câteva exemple relevante.
Un mesaj afișat la momentul potrivit poate crește rata de conversie a site-ului sau poate scădea rata de abandon. De asemenea, tu poți decide când să aibă loc afișarea unui mesaj pentru un anumit utilizator, scenarii posibile ar fi: când se încarcă pagina, după 20 de secunde petrecute pe website, la click pe anumite elemente din pagină (la interacțiunea cu vizitatorii prin diferite tipuri de mesaje: bannere laterale, bară inferioară sau superioară, widget în stânga sau dreapta) etc.
Cross Sell/ Upsell – crește valoarea medie a comenzii cu accesorii sau alte produse care se potrivesc intereselor utilizatorilor. Ele se pot crea și de sine stătător pentru a arăta (de fapt) navigatorilor produsele ce se vând mai puțin. Fiecare algoritm permite o customizare suplimentară. Poți include/ exclude anumite categorii și produse. Poți seta stocuri minime, produse la reducere sau poți sorta în funcție de anumite atribute.
Recomandările de produse – 33% din utilizatorii unui site îl părăsesc pentru că nu găsesc ușor ceea ce căutau. Oferă-le vizitatorilor o experiență plăcută pe site (iar în e-mail vină cu recomandări de produse). Astfel, obții o rată de conversie mult mai mare și o creștere a valorii coșului de cumpărături.
- Integrarea CRM-ului în fluxul de lucru al companiei
În ultimii ani, sistemele de Management al Relațiilor cu Clienții (CRM) au devenit o importantă bază strategică pentru diverse companii și un factor cheie al succesului lor. Tot mai multe întreprinderi și societăți comerciale îşi cresc profiturile și își dezvoltă competitivitatea, prin consolidarea relațiilor cu clienții existenți și prin sporirea atractivității pentru alţii noi, anume prin sistematizarea comunicării cu aceștia. Tehnologiile avansate de tip CRM au pus stăpânire pe piața contemporană, impulsionând succesul garantat al unui număr tot mai mare de companii. Abordarea CRM se bazează pe utilizarea managementului avansat și a tehnologiilor informaționale prin care un agent economic colectează informații despre clienți, în toate etapele ciclului lor de activitate, le procesează și apoi le utilizează prin construirea de relații reciproc avantajoase.
Implementarea cu succes a sistemului CRM cere o pregătire minuțioasă și soluții bine gândite la toate nivelurile companiei: strategic, de structură organizațională, activitate de operare și personal.
CRM include o serie de instrumente care permit să colectezi, să prelucrezi și să analizezi informațiile despre potențialii clienți pentru a gestiona mai bine relația cu ei și a crește rata de conversie.
Practic, prin automatizare și cu ajutorul companiilor ce prestează servicii de marketing online – afacerea ta se dezvoltă, iar tu poți investi timpul în dezvoltarea altor segmente la fel de relevante, cum ar fi crearea unor noi planuri de dezvoltare și emancipare.
Indiferent dacă vrei să faci promovare pentru un magazine online, ai un site e-commerce sau poate un blog, ori ești artist, proprietar de afaceri mici sau freelancer, automatizarea te poate ajuta la promovarea site-ului în motoarele de căutare și în marketing online, apelează acum Agenția Seolitte la nr. de telefon +373 69 809 235 pentru a profita de avantajele unui marketing automatizat.