De astăzi, 2 noiembrie, în Germania s-au închis restaurantele, barurile, cinematografele și centrele de divertisment. De asemenea, este restricționată activitatea magazinelor în legătură cu pandemia de coronavirus. O dispoziție în acest sens a fost semnată de cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Regimul de carantină se va încheia cel mai devreme la sfârșitul toamnei. Merkel a menționat că măsurile sunt dure, însă necesare, pentru evitarea unui colaps al sistemului de sănătate.

În locurile publice, cetățenilor germani le este interzis să se adune în grupuri mai mari de 10 persoane. De asemenea, sunt interzise petrecerile. Printre localurile care au fost închise se numără restaurante, baruri, fast food-uri (în afară de livrare), teatre, cinematografe, parcuri de distracția, iarmaroace, bordeluri.

Până în decembrie vor fi închise cluburile de fitness, bazinele, studiourile de masaj, precum și cabinetele cosmetologice, dar și saloanele de tatuaj. Hotelurilor le este interzis să primească turiști, iar de serviciile acestora pot benefica doar persoanele în călătorii de afaceri.

Își vor continua activitatea, cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, școlile, grădinițele, magazinele și clinicile medicale.

De la începutul pandemiei, în Germania au fost depistate peste 544 de mii de infectări cu COVID-19. Peste 10,6 mii de persoane au murit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *