Ion Ceban a câștigat alegerile locale din Chișinău în turul II și, astfel, devine primarul capitalei. 

„Voi fi primarul tuturor, alte soluții nu văd decât să muncim împreună, începând cu ziua de mâine”, a declarat Ion Ceban, mulțumindu-și familia și echipa.

Șeful statului, Igor Dodon, a menționat că nu vrea ca societatea să se divizeze și l-a rugat pe Ion Ceban „să nu facă politică în primărie”. Totodată, Dodon a accentuat că susține Guvernul Sandu și este pentru păstrarea majorității parlamentare. Potrivit lui urmează propuneri pentru „partenerii de coaliție” privind crearea majorității și la nivel local.

Zinaida Greceanîi a declarat că în turul II al alegerilor locale generale, socialiștii au câștigat în peste 80 de localități și 4 centre raionale.

Precizăm că, candidatul PSRM la funcția de primar al Chișinăului, Ion Ceban, a obținut 52,39% după contabilizarea voturilor în 307 din cele 307 secții de votare, potrivit rezultatelor preliminare prezentate în regim real de Comisia Electorală Centrală. Candidatul Blocului ACUM Andrei Năstase, a acumulat 47,61 la sută din sufragii.

La vot au participat în Chișinău peste 240 de mii de alegători sau aproape 38 la sută, rata de prezență fiind mai mare cu aproape 2 procente față de primul tur.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *