Ultima zi din anul 2017 a fost cu totul specială pentru cei aproape 80 de copii de la Centrul de Plasament și Consiliere în situații de risc “Căldura Casei” din orașul Drochia. Și asta datorită programului “Winter Project” desfășurat de asociația de caritate “The Moldova Project”, mediatizat în cadrul acțiunii radionunta.com – “Dăruiește Zâmbete”.

Astfel, pe data de 31 decembrie dis-de-dimineață, începând cu ora 6:00, echipa de animatori-voluntari și-a început călătoria spre nordul Republicii Moldova, mai exact în orașul Drochia. Acolo îi așteptau cei 79 de copii ai Centrului de Plasament și Consiliere pentru Copii și Familii în situații de risc “Căldura Casei” și cei plasați în serviciile sociale CCTF și APP, raionul Drochia.

De obicei, când copiii participă pentru prima oară în activitățile asociației, rămân impresionați, ceea ce s-a și întâmplat în Drochia. Animatorii deghizați în personajele preferate din desene animate, prin joc, i-au ajutat să pătrundă într-o lume plină de magie, zâmbete și voie bună, ca apoi să călătorească împreună cu Eliza în lumea ghețarilor unde l-au găsit pe Moș Crăciun.

Acesta fiind foarte generos le-a oferit tuturor copiilor cadouri personalizate și foarte multe îmbrățișări. Copiii și ei la rândul lor l-au colindat și l-au felicitat pe Moșul. Iar punctul culminant a fost cele 3 torturi special pregătite pentru ei, decorate în tematica de iarnă, care au creat o atmosferă de sărbătoare și momente de neuitat.

La sigur trezirea dis-de-dimineața și temperaturile mai reci a nordului Republicii Moldova au meritat: ochișorii fericiți ai copiilor care pentru prima oară au avut parte de o asemenea distracție ce la sigur va rămâne în memoria lor ca cea mai deosebită.

AUTOR: Alexandra Șaiman

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *