Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a participat la evenimentul de comemorare a victimelor Holocaustului “Amintire, Conștientizare, Depășire”, organizat de Comitetul American Evreiesc „Joint” în Moldova şi Centrul Cultural Evreiesc KEDEM. Cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a prezentat obiectivele atinse în perioada mandatului deținut de România în calitate de Președinție-în-Exercițiu a Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Totodată, oficialul român a reiterat importanța educației despre Holocaust și consolidarea cadrului de acțiune la nivel național, regional sau internațional prevină şi să sancţioneze orice manifestare antisemită, rasistă, xenofobă, de discriminare rasială şi intoleranţă.

DANIEL IONIȚĂ, ambasadorul României în Republica Moldova

Este datoria noastră, a tuturor, să învățăm din lecțiile trecutului și să privim cu responsabilitate către viitor. Să învățăm noile generații că trebuie să facem tot posibilul pentru a nu permite repetarea greșelilor trecutului. Să nu contenim a spune tinerilor adevărul despre istorie pentru ca niciodată tinerii să nu își piardă curajul în fața istoriei.

În cursul zilei de vineri, 27 ianuarie 2017, Ambasadorul Daniel Ioniță a participat la mitingul recviem în memoria victimelor Holocaustului, organizat de către Comunitatea Evreiască din Republica Moldova, la Memorialul ”Victimelor fascismului”. Evenimentele se desfășoară în contextul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, marcată anual la data de 27 ianuarie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *