Următoarea tranşă a creditului rambursabil va fi posibil doar după o decizie a bordului Fondul Monetar Internațional privind semnarea unui nou acord cu Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de către premierul român Dacian Cioloş în cadrul unei conferinţe comune a celor doi prim-miniștri.

Șeful Cabinetului de miniștri de la București, Dacian Cioloş a declarat că vor fi purtate discuţii cu membrii Guvernului de la Chişinău în privinţa următoarei tranşe a împrumutului rambursabil oferit de Guvernul României. Însă, termenul va fi stabilit doar după finalizare negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional privind noul acord cu Republica Moldova. “Data va fi discutat cu Guvernul Republicii Moldova. Transferul poate sa aibă loc doar după ce va fi o decizie a bordului FMI. După aceasta va fi stabilită data noului transfer”, a declarat Cioloş.

În același timp, premierul moldovean Pavel Filip a spus că în cel mai apropiat timp se va reveni la discuţiile cu FMI. Subiectul va fi readus pe agendă, cel mai probabil, din luna octombrie, atunci când Republica Moldova va semna acordul cu Fondul Monetar.

Dacian Cioloș se află la prima sa vizită în calitate de premier în Republica Moldova. Prim-ministrul României a avut întrevederi cu mai marii ţării. În seara zilei de astăzi, Dacian Cioloș împreună cu omolgul său modlovean, Pavel Filip, vor vizita grădiniţa din satul Selemet, raionul Cimişlia, renovată pe banii statului român.

Liviu Damian // radionunta.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *