Compania poloneză CD Projekt a lansat joi pe piață jocul Cyberpunk 2077, unul dintre cele mai așteptate ale anului. Jocul a primit review-uri excelente, dar are și o mulțime de bug-uri. Compania poloneză a investit 270 milioane euro la acest joc la care a lucrat câțiva ani și valoarea de piață a CD Projekt a ajuns la peste 9 miliarde euro datorită unui joc lansat acum 5 ani. Acțiunea din Cyberpunk 2077 se desfășoară într-un oraș distopic, iar grafica este excelentă.

Campania de promovare a jocului (desfășurată în 34 de limbi și în 55 de țări) este demnă de un film de Hollywood, dar polonezii au fost nevoiți să amâne de două ori momentul lansării. Există 8 milioane de precomenzi, iar așteptările pentru 2021 indică faptul că 40 de milioane de oameni vor cumpăra jocul, cu zece milioane peste estimările anterioare. Creșterea se datorează pandemiei, care a făcut ca oamenii să stea mult mai mult în fața ecranului.

Jocul se petrece într-un uriaș oraș al viitorului, Night City, iar unul dintre personaje îl întruchipează pe actorul Keanu Reeves. Acesta și-a ”împrumutat” chipul unuia dintre personajele principalele: Johnny Silverhand, un rocker rebel. Jucătorii pot juca din perspectiva unui personaj numit V care este un mercenar la care pot alege diferite trăsături. Sunt prezente din plin și scenele sângeroase.

Jocul este localizat în 18 limbi și s-a făcut enorm reclamă, de la panouri publicitare pe autobuzele din Varșovia și Londra, până la ecranele gigantice din Times Square de la New York.

Compania CD Projekt este cunoscută pentru jocul ”Witcher, Wild Hunt” lansat în 2015, considerat unul dintre cele mai bune din ultimii ani. Acest joc a avut mare succes și i-a permis companiei să-și urce valorea de piață la peste 9 miliarde euro, punând-o alături de celebra Ubisoft în topul dezvoltatorilor europeni de jocuri video.

Jocul Cyberpunk 2077 este disponibil pe PC, pe consolele Sony și Microsoft, dar și pe Google Stadia.

CD Projekt are 1.100 de angajați, sediul este la Varșovia și compania a fost înființată în 1994.

surse: AFP, Reuters, hotnews.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *