A avut loc cea mai veselă cursă de ciclism pentru copii, Kids Criterium. În Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat micii amatori ai ciclismului, pentru a participa la cursă sau pentru a se distra, plimbându-se cu bicicletele, tricicletele, trotinetele sau rolele.

Organizatorii evenimentului au pregătit pentru copii distanțele de 400, 800 și 1200 conform categoriilor de vârstă. Competițiile au început la ora 11.00. Copiii cu vârste cuprinse între 5 și 7 ani au mers pe biciclete cu trei și patru roți. Copiii din categoriile de vârstă 6-8, 9-11 și12-13 ani au concurat pe biciclete cu două roți.

În fiecare categorie au fost desemnați și premiați câștigătorii. Au fost premiați 24 tineri cicliști, băieți și fete, care au fost cei mai rapizi și au obținut cele mai bune rezultate.

Câștigătorii cursei pe biciclete cu două roți, categoria de vârstă 6-8 ani, au devenit:

Băieți:

 1. Victor Cornea
 2. Bogdan Tataru
 3. Alexandru Chicu

Fete:

 1. Sofia Brailita
 2. Uliana Gutahov
 3. Nadejda Ciumac

Cei mai rapizi cicliști în categoria de vârstă 9-11 ani au devenit:

Băieți:

 1. Alexandr Zaporojan
 2. Ivan Brailita
 3. Valentin Ceban

Fete:

 1. Emilia Atanasova
 2. Beatrice Sanduta
 3. Daria Belanciuc

Câștigătorii cursei de ciclism, categoria de vârstă 12-13 ani, sunt:

Băieți:

 1. Vladimir Procop
 2. Anton Grubneac
 3. Victor Arhip

Fete:

 1. Iulia Tabirta
 2. Olga Geagea
 3. Sofia Sohanici

Cei mai buni în competiția pe biciclete cu 3 și 4 roți sunt:

Băieți:

 1. Artiom Vechiu
 2. Motarschi Vadim
 3. Stepan Parfeni

Fete:

 1. Sofia Prisăcaru
 2. Sofia Circova
 3. Arina Garabajii

Toți participanții curselor competitive au primi kit-ul de start înainte de cursă și o medalie de finisher la sfârșit. După desemnarea câștigătorilor curselor competitive a început adevărata distracție – cursa de divertisment Kids Velo Fun.

Participanții au avut de parcurs distanța de 400 de metri pe bicicletă, trotinetă, role sau orice alt mijloc de transport, fără a se întrece cu ceilalți participanți. Primii 350 de copii au primit un tricou cadou. Programul de divertisment a continuat cu un concert pentru copii, unde au evoluat tinere talente, bucurându-i pe cei prezenți cu dansuri și cântece. “Kids Criterium” este la cea de-a doua ediție, organizată în cadrul cursei urbane de ciclism pentru adulți “Chisinau Criterium”.

Scopul evenimentului este promovarea ciclismului în rândul copiilor, precum și creșterea gradului de atractivitate a imaginii familiei sportive în țară.

REDACTOR: Alexandra Şaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *