Sâmbăta aceasta a început în forţă pentru zeci de oameni, care au decis să-şi petreacă ultima zi din martie jucând ping-pong în scop caritabil. Turneul de Tenis de Masă “Hospices of Hope Moldova”, organizat la Chişinău, a adunat mai mulţi oameni de afaceri, oficiali, dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale.

Printre cei care au jucat în scop filantropic a fost şi şeful delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko împreună cu soţia sa, care au ţinut neapărat să participe la Turneul de Tenis de Masă “Hospices of Hope Moldova”.

Diplomatul european a recunoscut că într-un asemenea concurs contează cel mai mult spiritul de câştigător pentru a-i ajuta pe cei mai trişti. Chiar şi aşa, campion la ping-pong, Michalko a reuşit să se impună printre jucători.

Printre cei care s-au alăturat Turneului de Tenis de Masă “Hospices of Hope Moldova” s-a numărat şi fostul reprezentant al ambasadei Suediei în Republica Moldova. Este vorba despre Veli Cagayan, care a activat la Chişinău timp de trei ani. Diplomatul a ţinut neapărat să fie prezent la această competiţie caritabilă. Cagayan a venit pentru turneu tocmai din Israel.

Spiritul competitiv şi dorinţa de a face fapte nobile i-au reunit la Turneul de Tenis de Masă “Hospices of Hope Moldova” şi membrii unor companii IT, rețele hoteliere, bănci sau chiar ministere. Ei spun că este de datoria lor de a întinde o mână de ajutor pentru cei care se află în suferinţă, iar mai pui că acest act de caritate este combinat cu o doză de mişcare. Astfel, cei care au au participat la acest turneu au donat şi bani pentru “Hospice of Hope Moldova”.

RALUCA MUNTEAN, country manager, “Hospices of Hope Moldova”

Evenimentul de astăzi este un eveniment sportiv şi de caritate “Cupa Hospices of Hope Moldova la Ping Pong”. Suntem extrem de bucuroşi că s-au înscris foarte multe persoane. Avem 24 de echipe înscrise, adică 48 de participanţi. Printre aceştia se numără persoane din ambasade, organizaţii de caritate care participă. Toate cu scopul de a colecta bani pentru “Hospices of Hope Moldova”. Fiecare echipă a donat 2000 de lei, banii colectaţi vor merge înspre dezvoltarea şi susţinerea unei reţele naţionale de servicii de îngrijire paleativă – un proiect pe care “Hospice of Hope Moldova” l-a iniţiat anul trecut.

“Hospices of Hope Moldova” are misiunea de a susține financiar organizații din Orhei, Soroca și Ocnița. Acestea prestează gratuit servicii de asistență medico-socială la domiciliu celor care suferă de boli incurabile sau condiții limitate de viață în regiunile respective, iar pe viitor se doreşte alăturarea altor două raione din sudul Republicii Moldova.  “Hospices of Hope” este o organizație internațională ce activează din 1992 pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de îngrijire paliativă în regiunea de sud-est a Europei. Organizația este prezentă în Republica Moldova, România și Serbia, iar de la începutul activității sale, a reușit să ajute peste 40.000 de persoane care suferă de o boală incurabilă sau condiții limitatoare de viață în aceste țări.

AUTOR: Alexandra Şaiman

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *