Potrivit celor mai recente cercetări medico-legale, așa ar fi arătat, cel mai probabil, Iisus:un chip cu pielea închisă la culoare, aspră, și păr cârlionțat. Foarte departe de imaginea populară cu care ne-am obișnuit – acel chip cu pielea albă, ochi albaștri și păr blond, pe care îl întâlnim în artă.

Reprezentarea pe care noi o aveam despre Iisus Hristos este cea pe care ne-o prezintă Biserica prin icoanele sale. Totuși dincolo de canoanele care vorbesc de o revelare sau de o inspirare a pictorului iconar, nu putem zice ca avem o imagine, nici măcar aproximativă a lui Iisus Hristos. Ultimele cercetări arheologice făcute pe populația Israelului din perioada respectivă oferă o imagine probabilă a lui Iisus Hristos.

foto: historia.ro

Această reconstrucție, creată pe baza scheletului unui bărbat evreu care a trăit în urmă cu 2000 de ani, dar și a informațiilor din documente antice, a fost făcută cu ajutorul unor softuri avansate și tehnice medico-legale. Ea ne arată un chip simplu, așa cum ar fi arătat un om trăind în condițiile aspre ale acelor vremuri.

foto: historia.ro

sursa: historia.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *