Curtea Supremă de Justiție examinează astăzi, 2 august, cererea înaintată de avocații lui Ilan Șor cu privire la strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul. Apărarea deputatului invocă faptul că magistrații de la CA Cahul ar fi comis mai multe nereguli în cadrul examinării dosarului, scrie radiochisinau.md cu referire la zdg.md.

Avocații invocă faptul că magistrații au emis un mandat de arest pe numele clientului lor, chiar dacă acesta se afla de un în arest preventiv. Totodată, apărarea susține că lui Ilan Șor i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când judecătorii au desfășurat ședința în lipsa învinuitului.

Este cea de-a doua cerere de strămutare în ”dosarul Șor”. Anterior, în februarie 2018, Curtea Supremă de Justiție a luat hotărârea de transmite dosarul de la Curtea de Apel Chișinău la Curtea de Apel Cahul.

Magistrații vor examina cererea de strămutare a dosarului în lipsa părților.

Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă, mai scrie sursa citată.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *