În ultimele 24 de ore, în Republica Moldova au fost procesate 2174 de teste, fiind confirmate 382 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care nouă în regiunea transnistreană. În total, până la ziua de astăzi, în ţară au fost înregistrate 28 223 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS), patru cazuri sunt de import. Din numărul de îmbolnăviri de astăzi,  21 sunt lucrători medicali: medici – 8,  asistenți medicali  – 13.

Starea de sănătate a persoanelor infectate arată în felul următor: 426 – stare gravă (dintre care 28 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1190 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi sunt în stare satisfăcătoare.

În acelaşi timp, alte 275  persoane au fost tratate și externate. Până la ziua de azi s-au tratat 19740 persoane.

Totodată, MSMPS informează despre înregistrarea a încă şapte decese din cauza noului coronavirus, numărul morţilor ajungând la 857.  „Cu regret, anunțăm trecerea în neființă a Dinei Rusescu, în vârstă de 61 ani, medic infecționist în cadrul IMSP AMT Centru și Spitalul Clinic Municipal nr. 1. Aceasta a fost internată în stare gravă, la data de 10 august, la Institutul Oncologic. Test COVID-19 confirmat pozitiv pe 10 august. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și colegilor”, arată comunicatul de astăzi al Ministerului Sănătăţii.

În total, din cauza infecției COVID-19, în Republica Moldova au decedat 30 de lucrători medicali.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *