Cancelarul german Angela Merkel, în vârstă de 65 de ani, a intrat în izolare autoimpusă după ce a intrat în contact cu un medic testat pozitiv la noul coronavirus, a comunicat duminică purtătorul său de cuvânt, transmite AFP, citat de Agerpres.

Oficialul german a fost informat după conferința de presă din această seară, în care a făcut publice noile măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

”Chiar și din izolare, cancelarul își va continua îndatoririle oficiale”, a menționat un purtător de cuvânt al Cancelariei germane, Steffen Seibert, potrivit Deutsche Welle, citat de Digi24.

Steffen Seibert

@RegSprecher

Kanzlerin wird sich in den nächsten Tagen vorsorglich in häusliche Quarantäne begeben – Erklärung:

Die Bundeskanzlerin wurde nach ihrem heutigen Presseauftritt davon unterrichtet, dass ein Arzt, der am Freitagnachmittag eine prophylaktische Pneumokokken-Impfung bei ihr vorgenommen hatte, mittlerweile positiv auf das Coronavirus getestet wurde.
Daraufhin hat die Bundeskanzlerin entschieden, sich unverzüglich in häusliche Quarantäne zu begeben. Sie wird sich in den nächsten Tagen regelmäßig testen lassen, wei...
930 people are talking about this

Unele dintre măsurile anunțate de Angela Merkel interzic ieșirile în grupuri mai mari de două persoane, cu excepția în care este vorba despre familie sau despre persoane care locuiesc în aceeași gospodărie. Măsuria este valabilă timp de două săptămâni pe întreg teritoriul Germaniei. În această perioadă, restaurantele, saloanele de înfrumusețare și masaj și frizeriile vor fi închise.

Germania a înregistrat până în prezent peste 24.000 de persoane infectate cu SARS-CoV2, în vreme ce 93 de oameni cu COVID-19 au decedat.

sursa: caleaeuropeana.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *