Pe 27 august, peste 1.000 de membri ai organizației religioase numite Biserica lui Isus Shincheonji,  au participat la donarea de plasmă in privinta vindecarii de  COVID-19.

Acest lucru s-a realizat la invitația autorităților  din domeniul sănătatii din Coreea de Sud, care pe data de 24 august, au solicitat Bisericii Shincheonji să coopereze pentru donarea suplimentară de plasmă pentru dezvoltarea vaccinului.

La începutul acestui an, aproximativ 5.000 de cazuri  COVID 19 au fost confirmate in cadrul membrilor din  Biserica Shincheonji;  cele mai multe infectari au fost in orașul Daegu. Majoritatea dintre ei s-au vindecat. Au existat 11 decese.

Conform raportului Centrului Coreean pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), 562 de membri care au fost  vindecați din cadrul bisericii s-au înregistrat pentru a dona plasma și 409 au concretizat donarea în  luna iulie, prin cooperarea  care a avut loc intre KCDC și Biserica Shincheonji. Confruntându-se cu necesitatea „facilitării dezvoltării unui tratament prin donarea de plasmă și studii clinice”, KCDC a solicitat membrilor Bisericii Shincheonji, acum in luna august, o nouă rundă de donare de plasma la scară  mai largă.

KCDC, în documentul său oficial, și-a exprimat aprecierea față de Biserica Shincheonji ( președinte Lee, Man Hee) pentru „participarea activă, in grup, la colectarea plasmei pentru dezvoltarea tratamentului impotriva  virusului coroana, în scopul siguranței naționale si  a sănătății în contextul crizei globale cauzată de COVID-19.”

„In cooperare cu primaria orașului Daegu, Centrul de Atletism Daegu intenționează să asigure spațiul, iar GC Pharma intenționează să furnizeze echipamentul și personalul necesar în perioada 27 august – 4 septembrie. Ne exprimăm recunoștința față de primarie pentru că a oferit o locație pentru  a asigura posibilitatea donarii in grup. De asemenea, in mod specific, ne exprimăm recunoștința față de membrii congregației din organizația religioasă Shincheonji”, a declarat domnul Kwon Jun-wook, director adjunct al KCDC.

Cercetarea și dezvoltarea tratamentului cu plasmă convalescentă sunt în curs de desfășurare, realizata de către Institutul Național de Sănătate din cadrul Ministerului Sănătății și Bunăstării, în cooperare cu Green Cross (GC) Pharma, o companie de biotehnologie din Coreea de Sud.

În aceeași zi, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat utilizarea de urgență a plasmei convalescente pentru tratamentul COVID-19. Experții spun că trebuie colectate mai multe date pentru a constata care sunt beneficiile unui astfel de tratament.

Provocările majore in ce priveste cercetarea eficacității și dezvoltării tratamentului cu plasmă convalescentă consta in faptul ca donatorii trebuie sa fie doar din randul persoanelor care s-au vindecat de virusul corona.

În calitate de lider religios, președintele Lee, Man Hee din Shincheonji, în luna iulie, a declarat urmatoarele: „Aceasta (donare de plasmă) este ceea ce  trebuie făcut ca cetățeni ai acestei țări și ca adevărați credincioși. Inseamna si a indeplini porunca lui Isus, de a-ți iubi aproapele ca pe tine însuți (Mt 22:39 din Biblie). ”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *