Copilăria reprezintă pentru fiecare dintre noi un tărâm de poveste. Nimeni nu ştie când începe şi când se termină. Ştim doar că ne trezim într-o bună zi oameni mari şi ne tot amintim apoi ce frumos era şi cât de fericiţi eram în acea poveste.  Astăzi TVR Moldova împreună cu teatrul “Ginta Latină” au decis să facă o poveste cu genericul COPILĂRIE FĂRĂ FRONTIERĂ, pentru cei aproape 500 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului. Copii care sunt plini de energie și speranță. O poveste care nu cunoaște hotare și este vorbită în limba română.

Copiii prezenți la spectacolul “Copilărie fără frontiere” au avut parte de suprize și momente magice din partea invitaților de excepție care au urcat pe scena teatrului “Ginta Latină”. Sărbătoarea a început cu un număr de magie oferit de iluzionistul GARI COZMA.

111 444

După, au urmat momente artisitce susținute de Smaranda, Corina și Costi Burlacu, Gabriel Nebunu, artiștii poporului Mihai Ciobanu și Anișoara Puică. De asemenea, ansamblurile da dans folcloric “Ghiocel” și “Mărțișor” au bucurat ochiul spectatorilor cu bătute și sârbe așa cum le-am păstrat de la străbuni.

11 222

La finele spectacolului “Copilărie fără frontiere” fiecare dintre cei aproape 500 de copii de pe ambele maluri ale Nistrului s-au ales cu diverse cadouri din partea TVR Moldova și teatrul “Ginta Latină”.

În același timp, directorii și profesorii din Tiraspol, Tighina, Dubăsari, Roghi, Râbnița, Calfa și alte localități au ridicat seturi de carte românească. Este vorba despre 1500 de tiluri românești care vor ajunge în bibliotecile liceelor și școlilor din localitățile enumerate.

Sergiu Botezatu, vicepreședintele Uniunii Scriitorilor Europeni, care a donat 500 de manuale a spus în cadrul spectacolului: „Iată ca încercam sa unim nu doar malurile Prutului, dar și malurile Nistrului. Doua râuri avem și ambele sunt pline de jale și durere… Să topim toată durerea cu lumina inimilor noastre! Să zidim poduri din lumină peste ele! Să le umplem albiile cu lumină! Și să fim lumina! Doamne Ajuta!!!”

Organizatorii campaniei inedite “Copilărie fără frontiere” spun că acesta este abia începutul și intenționează să realizeze la anul cea de-a doua ediție a acestui festival, atunci când la Chișinău vor veni copii și mai mulți de pe ambele maluri ale Nistrului, dar și de peste Prut. Doar așa va fi creată o copilărie fericită și care nu va cunoaște hotare.

Concertul integral va fi difuzat la TVR Moldova, în imprimare, sâmbătă 4 iunie, începând cu ora 10 dimineața.

AUTOR: Răzvan Dumitrescu, reporter MOLDOVA 9

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *