Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie Președinte a Republicii Moldova.

“Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-și consolida democrația și a construi un viitor mai prosper pentru propria țară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face față continuei pandemii de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituțiile democratice și pentru a-i apăra suveranitatea și integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, transmit SUA.

Și Agela Merkel, cancelarul Germaniei, a transmis un mesaj de felicitare pentru Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova. Stimată doamnă Sandu. Vă felicit cu o deosebită căldură pentru alegerea dvs. în calitate de preşedinte al Republicii Moldova. Mă bucur că poporul din R. Moldova v-a dat un mandat puternic pentru cooperare constructivă pe scena internaţională şi continuarea reformelor de urgenţă. Guvernul federal va fi bucuros să continue să sprijine Republica Moldova în acest fel. Vă doresc mult succes şi mult succes în sarcinile responsabile care vă stau în faţă”, a conchis Angela Merkel.

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, a felicitat-o pe Maia Sandu pentru victoria sa în cadrul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova în urma cărora candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate l-a învins pe contracandidatorul Igor Dodon, devenind astfel prima femeie preşedinte din istoria R. Moldova.

Președintele rus, Vladimir Putin, a transmis Maiei Sandu o telegramă de felicitare cu ocazia victoriei în turul II al alegerilor prezidențiale. Potrivit ria.ru, acesta i-a urat președintei alese a R. Moldova: succes, sănătate și bunăstare.

Precizăm că, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate(PAS), Maia Sandu, a câștigat detașat turul II alegerilor prezidențiale din R. Moldova. Rezultatele finale prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) arată că Maia Sandu l-a învins pe Igor Dodon cu o diferență de peste 250 de mii de voturi.

REDACTOR: Vitalie Guțu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *