Odată cu dezvoltarea noilor aplicații și produse IT, apar noi roluri și cerere pentru acești specialiști. În procesul creării de software, pe lângă creatorul și dezvoltatorul ideii, mai există un rol foarte important în proces și anume — specialistul în software testing.

Despre testare, mai simplu, ne-a explicat Veaceslav, Head of Testing la Endava:

Endava organizează anual internship-uri pentru studenții din ultimul an de studii, dar și pentru doritorii de a-și încerca puterile într-un nou domeniu, sau a-și schimba în totalitate cursul carierei. Internship-ul durează 3 luni și se desfășoară în trei direcții principale: Applications Management, Software Development și Software Testing.

 

Ultima direcție permite stagierea în 2 opțiuni de specializare: Software Test Analyst și Software Development Engineer in Test. Acest internship, asigură nu doar un loc printre stagiarii Endava, ci și o perspectivă de angajare și creștere în carieră în cadrul companiei.

 

Tot Valerian ne-a explicat și ce posibilități de implicare în diverse activități și proiecte are: „În calitate de Automation QA Consultant particip în fazele incipiente de elaborare a strategiei și planului de testare, corelarea proceselor de testare cu procesele de dezvoltare și livrare, elaborarea soluțiilor tehnice, precum și setarea echipelor de lucru. În cadrul proiectelor comerciale, am rolul de Test Lead, care presupune asigurarea implementării strategiei și soluțiilor tehnice, dar și suportul membrilor de echipă. Pe lângă rolurile din cadrul proiectelor comerciale, am și roluri interne: Discipline Lead și Career Coach. Să fiu coach este mândria mea și cea mai mare realizare din carieră.

Întrebați ce anume îi ajută să crească în carieră și să aibă o performanță bună, angajații Endava spun că acestea sunt provocările, dar și oportunitățile oferite de Endava în dezvoltarea personală, prin participarea la numeroase training-uri, workshop-uri, conferințe, dar mai ales participarea în proiectele interesante angajaților, pentru a-i ține mereu antrenați în activitate și a nu le permite să se plictisească, sau să cadă în rutina zilnică.

Radu Roșca, cel care de la Biotehnologie și Inginerie Chimică a ajuns în IT, ne mărturisește despre primii săi pași ca intern la Endava:

 

Radu ne-a oferit câteva sfaturi, cum poți atinge mari succes de la un intern, la un angajat cu funcții depline în cadrul companiei:

Marin Onofrei, Test Lead și Consultant pe Test Automation, își desfășoară activitatea la Endava deja de 7 ani, tot în urma unui program de internship din ultimul an la facultate.

Cea mai importantă experiență oferită de Endava pentru Marin este că „lucrul de echipă nu e doar un termen la modă” și că „trebuie tot timpul să gândești cu câțiva pași înainte”. Vino și tu la Endava să ai o experiență de neuitat alături de colegi și mentori și să aduci primul aport în cariera ta de succes în IT.

Internship-ul la Endava din această toamnă este dedicat tuturor doritorilor de a obține experiență în domeniul IT, alături de profesioniștii din companie, care îi vor ghida și instrui.

Pe lângă experiență, programul de stagiu vor aduce un șir de beneficii:

Programul de INTERNSHIP la Endava a început acum 8 ani, fiind organizat de două ori pe an: primăvara și toamna. Rata de angajare a absolvenților programului este de circa 70%, ceea ce denotă un grad înalt de implicare și angajament atât din partea participanților, cât și a mentorilor.

Programul este destinat, atât studenților din ultimul an de facultate cu profil în domeniu, cât și persoanelor, care lucrează deja în alte industrii, dar își doresc o schimbare în carieră.

Până pe 26 iulie poți aplica și tu la un internship în testing la noua ediție de toamnă. Accesează paginile companiei pentru a aplica la Software Test Analyst sau la Software Development Engineer in Test.

VIDEO AICI.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *