Dezvoltarea Froțelor Armate și consolidarea sistemului militar. Au fost principalele subiecte discutate de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ministrul Apărării, Viorel Cibotaru și șeful Marelui Stat Major, generalul Igor Gorgan.

Pregătirile pentru exercițiul tactic “Scutul nordic 2015” sunt pe ultima sută de metri, deoarece este programat să se desfășoare pe parcursul lunii aprilie. În cadrul exercițiului ar urma să fie efectuate trageri demonstrative de luptă pentru a fi testată pregătirea, organizarea și relaționarea internă a efectivului militar. De asemenea, vor fi verificate tehnica și armamentul, precum și potențialul și capacitatea de manevră a artileriei și cooperarea acesteia cu forțele luptătoare, anunță serviciul de presă al Președinției.

Comandantul Suprem, Nicolae Timofti a cerut conducerii ministerului Apărării să consolideze capabilitățile Forțelor Armate. De asemenea, șeful statului a dispus organizarea de către Armata Națională, fără folosirea tehnicii militare, a unor manifestații publice cu ocazia Zilei Naționale a Drapelului și Stemei de Stat ale Republicii Moldova.

AUTOR: Alexandra Șaiman, corespondent MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *