Consiliul Național al Elevilor s-au reunit în cel de-al doilea atelier pentru a discuta diverse subiecte ce vizează elevii și problemele pe care le întâmpină aceștia.

În 2017, membrii Consiliului Național al Elevilor au avut mai multe întrevederi cu specialiști de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova. A fost consultată opinia elevilor cu privire la relevanța programului școlar la Informatică și a manualelor școlare la disciplină. Reprezentanții ministerului de profil au venit cu promisiuni față de elevi. Apoi, tinerilor li s-au propus un chestionar anonim, unde să vorbească despre alte probleme și sugestii privind procesul educațional.

A fost abordat și subiectul respectării drepturilor copilului, cu Iosif Moldovanu, expert CIDDC. În cadrul acelui training s-a discutat și despre instrucțiunea privind evaluarea și dezvoltarea comportamentului elevului. Iar Marcela Țârdea a vorbit despre implicarea copiilor în procesul decizional, conform Setului de instrumente pentru aplicarea Convenției privind drepturile copilului 1989.

În cadrul celui de-al doilea atelier, de asemenea, s-a discutat despre baza de date a CNE și strategii de lucru pentru niște rezultate eficiente. Astfel, elevii au mers acasă cu informații noi și utile, pentru a le transmite colegilor lor.

AUTOR: Vasile Panțâr

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *