Consilierul președintelui SUA pentru securitate națională, John Bolton, a ajuns la sediul Executivului de la Chișinău, unde a fost întâmpinat de premierul Maia Sandu și de membri ai Cabinetului de Miniștri. El se află astăzi într-o vizită oficială în Republica Moldova.

Premierul Maia Sandu i-a mulțumit oficialului american pentru că a găsit timp să viziteze Republica Moldova, ”într-o perioadă importantă pentru noi”.

”Avem în față provocări de ordin intern și extern”, a mai subliniat premierul Maia Sandu. Ea și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul SUA pentru reformele în ceea ce ține de statul de drept, domeniul economiei, domeniul securității și apărării, și altele.

John Bolton a declarat că vizita sa o precedă pe cea a premierului moldovean la Washington, care este o bună oportunitate a avea o discuție bună. ”Am urmărit evenimentele din R.Moldova de la proclamarea independenței față de URSS”, a mai spus consilierul președintelui SUA pentru securitate națională. Oficialul a promis sprijin pentru reformele inițiate de Guvernul de la Chișinău, sccrie radiochisinau.md.

John Bolton s-a aflat zilele trecute într-o vizită în Ucraina. Oficialul american a scris ieri pe contul său de Twitter că a avut o vizită de două zile foarte productivă în Ucraina și a anunțat că se îndreaptă spre Republica Moldova și Belarus, unde are programate întrevederi cu liderii politici pentru a discuta probleme de securitate regională. ”Aștept cu nerăbdare să ne consolidăm legăturile diplomatice și economice”, a mai adăugat consilierul președintelui SUA.

Anterior, Executivul a anunțat că prim-ministrul Maia Sandu şi alţi membri ai Cabinetului de miniștri vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august – 4 septembrie, mai scrie sursa citată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *