Pe data de 25 mai 2021, a avut loc, online, cea de-a 8-a comemorare anuală a HWPL, privind Declarația Păcii Mondiale, unde au participat 3,000 persoane din 150 de țări din întreaga lume. Acest eveniment este organizat anual de către un ONG internațional pentru pace, numit Cultura Cereasca, Pacea Mondială, Restaurarea Luminii (HWPL), în asociaţie cu grupurile sale afiliate, Grupul Internațional al Tinerilor pentru Pace (IPYG) și Grupul Internațional al Femeilor pentru Pace (IWPG).

Prin parteneriate internaționale pentru proiectele de consolidare a păcii, aprobate de organizațiile de tineret și de femei, grupate in functie de regiune – Africa, Europa și Asia, evenimentul din acest an vizează discutarea unei mișcări pentru pace conduse de cetățeni și cooperare pentru a promova coexistența și armonia în comunitatea globală, precum și pentru a depăși provocările globale cauzate de ură, conflicte, neînțelegeri și lipsa de comunicare în această epocă a pandemiei.

Evenimentul a comemorat Declarația Păcii Mondiale, proclamată la data de 25 mai în 2013, care reprezinta nu numai cooperarea fiecărui stat pentru a stabili dreptul internațional pentru pace și, de asemenea, rolul mass-mediei în contribuția la schimbul de informații privind pacea, dar și mișcarea activă pentru pace a tinerilor și femeilor, care încearcă in acest fel ca din victime ale războiului, sa devina cei mai mari militanti pentru pace.

Prin această inițiativă pentru pace, HWPL declară că milioane de cetățeni globali au participat pentru timp de 8 ani la promovarea proiectelor de pace organizate la nivel local, pentru a crea un mediu favorabil  păcii, prin educația pentru pace, precum și forumurile organizate, cu scopul de a oferi instrumente publice, care să răspundă nevoilor comunității.

Președintele Pascal Isho Warda al Organizației pentru Drepturile Omului Hammurabi (HHRO) din Irak, numit intre anii 2004 – 2005,  ca ministru al migrației și deplasării, de către ONU, a introdus, în cooperare cu IWPG, un proiect legislativ de drept, care împiedică violența împotriva femeilor și a copiilor.

În ceea ce privește importanța activităților de pace prin educație, ea a spus: “Trebuie să învățăm mecanismul de a îndruma pe toată lumea să devenină un instrument al păcii, in viața de zi cu zi, uneori, chiar prin cele mai simple gesturi, începând cu pacea personală cu sine insusi, precum si în familie și cu alții. “

Ven. Ashin Htavara, Secretarul General al Comitetului Reprezentativ al Călugărilor Birmani din Norvegia, care a trecut prin Revoluția Saffron în 2007, a declarat că 3 biblioteci de pace HWPL au fost înființate în Payapon, Myanmar și că o a patra bibliotecă este pregătită.

“Există prea puține biblioteci pentru copii în Myanmar. Am vrut să dau speranță acestor copii mici. În viitor, biblioteca va efectua educație pentru pace, activități de pace și campanii de pace și vom face tot ceea ce poate ajuta la realizarea păcii “, a spus el.

Evenimentul a susținut, de asemenea, participarea globală la activitățile pentru pace, cum ar fi campania de plantare a copacului pacii, care a început în Ucraina cu 1.000 de participanți din 21 de țări, precum  și dialogul propunerii politicii de pace între cetățeni și experți politici din Mali, unde recenta lovitură de stat a declanșat tulburări sociale.

“Acum noi suntem aceia care trebuie să întreprindem tot ce este necesar pentru a realiza pacea și pentru a împiedica distrugerea globului nostru. Războiul nu inceteaza prin cuvinte, ci prin acțiunile noastre practice. Cred că acest lucru poate fi realizat, dat fiind faptul că toată lumea din comunitatea noastră globală este dispusă să vadă pacea “, a subliniat președintele Man Hee Lee al HWPL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *