Comisia Europeană a anunțat că următorul raport de progres cu privire la parcursul Republicii Moldova va fi dat publicității în primăvara anului 2017, anunță într-un comunicat de presă președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, eurodeputatul Andi Cristea.

Europarlamentarul PSD Andi Cristea, a adresat anterior o întrebare scrisă Înaltului Reprezentant pentru Politică Externă și Securitate, Federica Mogherini, cu privire la data prezentării următorului raport de progres pentru Republica Moldova, mai menționează sursa citată.

“Ultimul raport datează din martie 2015 și analizează evoluțiile din 2014. Între timp a avut loc revizuirea Politicii Europene de Vecinătate, principiile-cheie care au rezultat în urma acestei revizuiri fiind diferențierea, asumarea responsabilității de către țările partenere și necesitatea de a menține documentele de politică și raportările la nivel de țară și regiune bine structurate și organizate pe priorități. În răspunsul său, Comisia Europeană anunță că următorul raport de progres va fi publicat în prima jumătate a anul viitor cu ocazia Consiliului de Asociere UE – Republica Moldova”, a declarat Andi Cristea.

Republica Moldova necesită un raport de progres din partea Comisiei Europene pentru a evalua stadiul implementării reformelor și modernizării administrației moldovenești, este mesajul transmis de Andi Cristea către Federica Mogherini, în urmă cu două luni.

La 26 septembrie, Comitetului Parlamentar de Asociere UE-Republica Moldova se va întruni la Bruxelles pentru a analiza stadiul implementării Acordului de Asociere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *