Un mic templu dedicat cafelei și deserturilor își face un loc și un nume printre somptuoasele blocuri de studii din campusul academic Râșcani al Universităţii Tehnice din Republica Moldova (UTM). În cadrul Facultăţii Tehnologia Alimentelor, de pe str. Studenţilor, 9/9, blocul de studii nr. 5, etajul 2, a fost inaugurată o cofetărie modernă.

VIOREL BOSTAN, rector, UTM

Acum un an domnul decan a venit cu ideea de a renova acest spaţiu. Ne gândeam atunci cum am putea cu fondurile noastre modeste să schimbăm abordarea reparaţiei, să facem un local modern, pentru a le oferi studenţilor un spaţiu adecvat pentru recreere, dar și pentru o ambianță creativă. E și firesc să fi făcut primul pas la această facultate, pentru că aici pregătim viitori cofetari, bucătari, care trebuie să cunoască din facultate că din ingredientele unui produs savuros fac parte şi ambianţa în care acesta a fost creat.

VLADISLAV REŞITCA. decan, Facultatea Tehnologia Alimentelor

Sper că studenţii vor îndrăgi acest local, unde vor avea ocazia să savureze o cafea bună, dar şi să-și dea întâlniri pentru dezbateri creative sau pur și simplu să se pregătească de cursuri.

Având un design interior modern, mobilier pe măsură, dar și echipamente multifuncționale, acest local cochet de cofetărie va servi și ca spațiu de practică pentru studenții Facultăţii Tehnologia Alimentelor, unde ei vor savura, dar și învăța să creeze un meniu variat de delicii moderne şi sănătoase. Localul dispune deja de un sortiment variat de patiserie , dar și de băuturi pe bază de cafea, pe care administratorii își doresc să-l dezvolte la sugestia studenților.

VICTORIA POPUŞOI, studentă UTM

E o atmosferă unică aici, un loc ideal pentru întâlniri cu prietenii. Sper să ne bucurăm și de un Wi-Fi rapid, pentru a lucra cu inspirație asupra diferitor lucrări și proiecte. Cu siguranță, acum pauzele între cursuri vor trebui să fie mai lungi…

Cofetăria este deschisă de luni până vineri, între orele 9.00-16.00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *