Întreprinderea „Apă-Canal Chișinău” (ACC) anunță că a redeschis cișmele din Parcul „Valea Morilor”, scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt” și din scuarul Catedralei, care au fost conservate pe timp de iarnă pentru a nu fi deteriorate de condițiile climatice. Astfel, de astăzi, oamenii pot consuma apă gratis.

Potrivit furnizorului de apă, cișmelele au două funcții: pentru cei care doresc să beneficieze de apă potabilă pentru băut și de răcorire. Acestea sunt dotate cu un buton și un sistem de duze prin care se pulverizează apă, foarte fin, realizând răcorirea persoanei care accesează această funcție.

ACC îşi propune extinderea unui sistem eficient de cișmele în zona centrală a orașului, ce ar garanta locuitorilor accesul la apa potabilă de calitate în perioada caniculară, dar şi ar reduce rândul cetățenilor sceptici în ce privește apa de la robinet, încurajând consumul apei din rețeaua publică.

Totodată, ACC face un apel bun-simț și la spirit civic, îndemnând oamenii să păstreze și nu vandalizeze cișmelele, așa cum s-a întâmplat anul trecut.

REDACTOR: Diana Botnaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *