A fi bucătar nu mai înseamnă de ceva vreme doar să stai la cratiţă. Este un mod de viaţă şi mulţi dintre bucătari au nişte averi care pot rivaliza cu cele ale vedetelor rock. Cei mai talentaţi şi mai norocoşi dintre ei sunt imaginea unor mărci, participă la showuri de televiziune, scriu cărţi, îşi lansează linii de produse. Ajung în cele din urmă să aibă în conturi milioane de dolari, anunță portalul gustarte.ro.

Nobu Matsuhisa

Nobu Matsuhisa este cunoscut drept cel mai bun bucătar de sushi din lume şi are mai multe restaurante în întreaga lume. A început cu un local în Los Angeles şi a avut norocul ca actorul Robert de Niro să devină client fidel. Îi plăceau atât de mult preparatele lui Nobu încât s-a rugat de el să deschidă un restaurant şi în New York, oraşul în care locuia. Această decizie i-a schimbat total viaţa şi l-a făcut vedetă internaţională. Acum are 4 cărţi de bucate publicate, propria linie de bere şi de sake, 9 hoteluri şi 15 milioane de dolari în conturi.

Rachael Ray

Rachel Ray este una dintre cele mai cunoscute vedete de emisiune cu temă culinară. Nu are pregătire în domeniu şi niciun vreun restaurant al ei. A avut noroc că s-a întâlnit la un moment dat în viaţă cu vedeta de televiziune Oprah şi de aici până la 55 de milioane de dolari în conturi nu a mai fost decât un pas.

Jamie Oliver

Jamie Oliver este printre cei mai cunoscuţi bucătari din lume. Acest lucru i-a adus în conturi 400 de milioane de dolari, fiind pe locul doi într-un top al chefilor. Toată viaţa lui şi-a dorit să gătească, petrecându-şi copilăria în restaurantul părinţilor săi. A apărut prima dată într-un documentar despre cafeneua la care lucra. De aici, totul este istorie.

Ce alți bucătari ai lumii sunt bogați, aflați pe gustarte.ro.

REDACTOR: Alexandra Șaiman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *