Capitala Republicii Moldova capătă noi dimensiuni prin creația tânărului pictor, Eugeniu Gorean. Lucrările artistului se bucură de mare succes  în Franța, Belgia, Rusia, Germania, Spania, Portugalia și Canada.

Pe lângă peisajele armonioase ale Veneției, Parisului, Bordeaux și a altor orașe, Eugeniu pictează într-un stil inedit Chișinăul contemporan.

“Chișinăul mă inspiră prin vulnerabilitatea sa. Clădirile care astăzi sînt mîine pot deja să nu mai fie, construcțiile noi le asimilează și le ascund spiritul romantic ale celor vechi. La fel se întâmplă și cu troleibuzele-cele roșii au rămas deja atît de puține încît îmi ia o vecie să le prind în cîmpul meu de vedere. Îmi place să fixez Chișinăul în momente care nu se vor mai repeta. Scopul picturii mele este de a imortaliza realitatea în care trăiesc”, mărturisește tânărul.

1 2

Eugen Gorean are 23 de ani și este născut în Chișinău. Pasiunea sa pentru artă vine încă din copilărie. La 15 ani însă pictura a devenit o adevărată îndeletnicire. Lucrările lui sunt realizate în acuarelă.

“Tehnica acuarelei este foarte diversă și e considerată de mulți critici de artă cea mai complicată, întrucât trebuie de lucrat foarte repede și dreptul la o mică greșeală nu este. Acest lucru m-a făcut să fiu mai perseverent și mai atent la detalii”, mai spune artistul.

AUTOR: Alexandra Șaiman, reporter MOLDOVA 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *