Polițiștii de frontieră au depistat un cetățean ucrainean în timp de traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatul și-a justifcat gestul prin faptul că era în căutare de un loc de trai mai bun, dar și de un loc de muncă plătit. Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, persoana fiind reținută pe direcția localităților de frontieră Palanca (RM) – Udobnoe (Ucr).
Conform dispoziției de lucru, în zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 echipa mobilă a Direcției regionale EST a desfășurat un șir de măsuri pe linia prevenirii și combaterii activităților ilicite la frontiera de stat. În rezultat, la aproximativ 1,5 km de frontieră a fost reținut un bărbat de 30 de ani, fără acte de identitate și vorbitor doar de limba ucraineană. Pentru documentarea cazului, persoana a fost escortată la sediul Sectorului.
Astfel, urmare a verificărilor amănunțite, dar și schimbului de informații cu grănicerii ucraineni, s-a stabilit că tânărul este locuitor al satului Udobnoe, raionul Belgorod Dnestrovsk, Ucraina. În declarații, acesta a recunoscut că a traversat ilegal frontiera de stat din lipsa actelor de călătorie, restricțiilor impuse în perioada pandemică, dar și din dorința de a-și găși un loc de trai mai bun.
Conform acordului de readmisie dintre state, cetățeanul a fost transmis părții ucrainene. Cazul este în continuare cercetat de către ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est, pe faptul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
NOTĂ: În perioada Stării de Urgență, Poliția de Frontieră și-a fortificat acțiunile de reacție și intervenție pe linia securizării frontierei de stat. Astfel, pe segmentul ”verde” al frontierei activează mai multe patrule, sunt desfășurate diverse operațiuni, dar și asigurate acele măsuri de restricții de aflare în zona de frontieră pentru persoane. Îndemnăm cetățenii să respecte regulile de circulație la frontiera de stat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *