Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) a făcut public „Indicele privind Starea presei din Republica Moldova. Raport 2017”. Documentul reprezintă o evaluare a situației mass-media din țară pentru anul 2017 și conține: o descriere a metodologiei;  cronologia principalelor evenimente din perioada de referință, cu impact direct sau indirect asupra situației mass-media; opiniile și evaluările experților, scrie media-azi.md.

Potrivit metodologiei utilizate, starea mass-media este analizată după șapte indicatori relevanți, și anume: cadrul juridic de reglementare a activității mass-media; contextul politic; mediul economic; mediul profesional; calitatea jurnalismului; securitatea informațională din perspectivă mediatică; securitatea jurnaliștilor. S-a optat  pentru această metodologie, deoarece oferă un diagnostic pentru mass-media în ansamblu, dar și pentru fiecare aspect/indicator aparte.


Raportul este structurat pe capitole, ce corespund celor șapte indicatori, Fiecare capitol conține, pe lângă rezultatele matematice ale evaluării aspectelor situației mass-media, o scurtă cronologie a evenimentelor relevante din anul 2017 și o generalizare a argumentărilor date de experți pentru punctajul acordat.

Toate detaliile le găsiţi pe media-azi.md.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *