Un nou scandal zguduie piața muzicală! Nu doar la noi, ci și la nivel international. Celebrul interpret J Balvin a plagiat o piesă românească, scrie presa de peste Prut.

Bogdan Tommo, producator muzical român, a descoperit că marele artist i-a copiat piesa “Machina”, pe care columbianul a lansat-o sub numele de “Machika”. Devine și mai interesant! Până și titlurile pieselor sunt aproape identice ceea ce  denotă că interpretul J Balvin este lipsit de educație și creativitate. Machika, la ora actuală  are aproximativ 70 de milioane vizualizări pe Youtube. Producătorul român spune:  “Piesa mea este înregistratată, de anul trecut, și este 1 la 1 cu  ‘Machika'”  El a mai adăugat că singura diferență între cele două piese este aceea că  “Machika” are 5 semitonuri mai jos față de “Machina”, care este interpretată de artista basarabeană SEEYA. Mai mult decât atât piesa “Machina” a fost înregistrată anul trecut.

“Am constatat, cu stupoare,  că tocmai J Balvin mi-a plagiat o producție muzicală. Este vorba de ceea ce cânta el, acum, ‘Machika’, care, de fapt, este 1 la 1 cu piesa artistei mele, Seeya, ‘Machina’. Pentru că aveam o întelegere/colaborare, în derulare, cu un producator și artist american, a trebuit să trimit piesa ‘Machina’ către America, pentru a se înregistra vocile. Mai mult de atât, am și filmat un videoclip la această melodie, în iulie 2017, in Azerbaijan, cu Seeya. Un videoclip pe care urma să-l lansăm după ce primeam și varianta din Statele Unite ale Americii. Însă interpretul J Balvin  mi-a luat-o inainte, dar fară acordul meu. Am apelat la avocații și colaboratorii mei din străinatate, pentru a demara procedurile legale, cu privire la această gravă încalcare a drepturilor mele de producție. Așa cum am mai spus, toate drepturile aparțin TommoProduction, înregistrate și rezervate nouă”, a mărturisit în acest interviu producătorul Bogdan Tommo. 

REDACTOR: Vasile Panţîr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *