Cel mai înalt zgârie-nori din lemn va fi ridicat… în Austria. Construcția va avea o înălțime de 84 de metri, iar componența sa va fi în proporție de 76 % din lemn. Din această cauză pompierii din capitala austriacă nu sunt de acord cu acest proiect, titrează Știrile TVR.

Totuși, arhitecții din Austria vorbesc despre avantajele și beneficiile furnizate de proiectul HoHo, spunând că va ajuta la scăderea emisiilor de dioxid de carbon, scrie The Guardian.

Clădirea ce va fi construită în 2016 în zona Seestadt Aspern va găzdui un hotel, apartamente, un restaurant, precum și birouri, urmând să coste circa 60 de milioane de euro.

Construcția va fi alcătuită mai mult de trei sferturi din lemn, ceea ce va duce la scădere a emisiilor de dioxid de carbon de 2.800 de tone, comparativ cu o structură similară de beton. Spre deosebire de lemnul care absoarbe dioxidul de carbon din aer odată cu creșterea copacului, producerea de beton provoacă niveluri crescute ale emisiilor de CO2.

Serviciul de pompieri din Viena și-a exprimat însă îngrijorările cu privire la viitoarea structură de lemn, conlucrând cu arhitecții în această privință, mai scrie sursa citată.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *