Comisia Electorală Centrală a dat startul semnării Codului de conduită privind desfășurarea și reflectarea campaniei electorale la alegerile locale generale și parlamentare noi din 20 octombrie.

Maxim Lebedinschi, secretar general CEC, a spus că semnatarii Codului își asumă că vor desfășura o campanie electorală corectă, în condiții de concurență egală. Totodată, se angajează să respecte demnitatea participanților la procesul electoral și să contribuie la un climat de încredere și respect reciproc între semnatari. „Chiar dacă este mai mult o obligație morală acest Cod, nu uitați de responsabilitățile legale”, a subliniat secretarul CEC.

Potrivit președintelui CEC, Dorin Cimil, documentul este unul important pentru conduita actorilor politici.

Secretarul general al Partidului Verde Ecologist, Vitalie Marinuţa, semnatar al Codului, a declarat că în campania electorală precedentă partidul pe care îl reprezintă a respectat strict legea, însă, cu regret, unii concurenți electorali nu au făcut la fel. Vitalie Marinuţa a recomandat membrilor CEC să vină cu soluții pentru ca semnarea documentului să producă și efecte.

Secretarul pentru ideologie al Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a menționat că semnarea Codului este un angajament ferm al formațiunii pe care o reprezintă. Ion Ceban i-a îndemnat pe toți cei care vor fi antrenați în procesul electoral să fie axați pe problemele oamenilor, pe găsirea soluțiilor pentru rezolvarea acestora și nu pe atacuri la adresa concurenților. „Suntem gata să avem o campanie foarte corectă în raport cu absolut toată lumea”, a spus Ion Ceban.

Cei care doresc să semneze documentul o pot face mergând la CEC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *