Ce cărți va citi în vacanța de vară cel mai bogat om din lume ? Cofondatorul Microsoft a publicat lista sa anuală de cărți pe care le recomandă pentru vacanșa de vara, pe blogul Gates Notes.

Gates explica de ce vor fi aceste carti s-au regasit pe noptiera sa: “Sunt carti de stiinta si de mate.” In micro-recenziile scrise de fondatorul Microsoft, Bill Gates, pentru fiecare titlu in parte, el incurajeaza cititorii sa invete lucruri noi, sa-si dezvolte gandirea pe paliere inedite si sa-si puna intrebari substantiale, relateaza TIME.

Iată lista lui Bill Gates:

“How Not to be Wrong”, Jordan Ellenberg – Nu este foarte cool sa citesti pe plaja despre matematica. Dar, asa cum a scris Annie Murphy Paul in TIME, atunci cand a aparut aceasta carte, in 2014, “in loc sa-si indeparteze cititorii potentiali cu informatiile matematice, autorul ii ademeneste”. Gates explica, la randul lui: “Ideea acestei carti este urmatoarea, asa cum explica Ellenberg: sa studiezi matematica e ca si cum ai fi simultan inconjurat de foc si prins in chingile ratiunii. In mod firesc si uman, sunt atatea situatii din viata reala in care noi folosim matematica si nici macar nu ne dam seama. Matematica este peste tot in jurul nostru”.

“The Power to Compete”, Ryoichi Mikitani, Hiroshi Mikitani – Este o carte de dialoguri intre economistul Ryoichi, care a murit in 2013 si fiul sau, Hiroshi, fondatorul companiei IT, Rakuten, scrie MEDIAFAX. In carte, cei doi analizeaza motivele pentru care companiile japoneze sunt eclipsate de competitorii din China si Coreea de Nord. “Desi nu sunt de acord in totalitate cu principiile lui Hiroshi, cred ca are multe idei bune”, scrie Gates.

“The Vital Question”, Nick Lane – Cum raspundem la intrebarea: Unde a aparut viata pe Terra? Lane sugereaza sa ne luam dupa fluctuatiile energiei care se degaja continuu si vom afla raspunsul. “Chiar daca detaliile de finete ale cercetarii lui Nick se dovedesc gresite, cred ca aceasta concentrare asupra conceptului de energie, pe care o propune, se va dovedi o contributie importanta la intelegerea modalitatii prin care noi, oamenii, am ajuns sa existam”, scrie Bill Gates.

“Sapiens: A Brief History of Humankind”, Noah Yuval Harari – Harari acopera intreaga istorie a umanitatii. In carte sunt capitole despre inteligenta artificiala si despre ingineria genetica. “Si eu si Melinda am citit cartea si credeti-ne, a generat discutii aprinse intre noi, la cina”, scrie Gates.

AUTOR: Elena Zaharia, reporter MOLDOVA 9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *