Caloriferele sunt parte importantă a sistemului de încălzire, iată de ce alegerea și montarea corectă a acestora este extrem de relevantă. De aceea, atunci când decizi că trebuie să le înnoiești, e mai bine să apelezi la specialiști calificați, cu nivel de expertiză potrivită, care ți-ar putea acorda o consultație preventivă completă. În cele ce urmează, echipa companiei Eurosanteh, lider pe piața națională în materie de sisteme de încălzire, îți oferă un material informativ cu privire la cele mai bune calorifere destinate locuinței tale.

Cum aleg corect caloriferele?

Criteriile de selectare a radiatoarelor sunt dintre cele mai diverse, pornind de la integrarea acestora în design-ul general al locuinței și până la capacitatea lor de a transmite căldura eficient. În acest sens, părerile specialiștilor sunt împărțite. Dacă ai nevoie de niște radiatoare care să conserve îndelung căldura și să poată încălzi spații destul de ample, atunci cel mai bine e să optezi pentru calorifere din fontă. Dezavantajul major al acestora este aspectul destul de nearmonios, pe care cu greu îl poți insera în aranjamentul modern al unei case, precum și mentenanța dificilă și costurile înalte de întreținere.

Pentru cazul în care îți dorești obiecte tehnice longevive, este cazul să-ți îndrepți atenția spre caloriferele din aluminiu (de exemplu, mărcile Fondital sau Radiatori2000) sau cele din oțel (de exemplu, DemirDokum sau Kermi). Prima categorie are avantajul direct de a încălzi ușor orice suprafață locuibilă și sunt ușor de întreținut. A doua categorie se bucură de popularitate deoarece este ușor de întreținut și de montat, dar durata lor de viață este puțin mai scurtă decât la modelul precedent.

Alegerea unui calorifer corect ține de câteva condiții de bază, pe care să le poți monitoriza eficient:

Dacă ții cont de aceste criterii și de recomandările pertinente ale specialiștilor, atunci cu siguranță te vei bucura de o funcționare îndelungată a caloriferelor alese. În plus, longevitatea acestora este destul de mare, cuprinsă între 5 și 25 de ani, în dependență de model și de modalitățile corecte de exploatare. Pentru a găsi cel mai potrivit model și a beneficia de servicii de montare calitative, poți apela la compania Eurosanteh, lider pe piața națională în materie de sisteme de încălzire și tehnică sanitară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *